Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 42090 | Brilliant Blue FCF | Mėlynasis 1

Kategorija

Spalvos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas CI 42090, žinomas kaip mėlynas 1, yra sintetinis dažiklis, kuris dažniausiai gaunamas iš anilino. Proceso pradžioje anilinas reaguoja su chloroacto rūgštimi, sudarant chloroaniliną. Toliau šis junginys oksiduojamas, gautas produktas reaguoja su natrio hidroksidu ir natrio sulfatu, o galiausiai su sulfonuotu benzaldehidu, sudarant mėlyną 1. Šis cheminis procesas yra sudėtingas ir reikalauja tikslumo bei kontrolės, siekiant gauti aukštos kokybės kosmetikos ingredientą CI 42090.

Paskirtis ir nauda

CI 42090, taip pat vadinamas mėlynasis dažiklis Nr. 1, suteikia ryškią mėlyną spalvą kosmetikos ir asmeninės higienos produktams. Vandenyje tirpus ingredientas yra lengvai įtraukiamas į įvairias kosmetikos priemones, įskaitant vonios putas, muilus, šampūnus ir odos priežiūros gaminius. Jis padeda gamintojams sukurti vizualiai patrauklius produktus, kurie skatina pirkimą, tačiau neturi tiesioginio poveikio odos būklei ar funkcijoms, nors ir yra svarbus prekės ženklo atpažinimui.

Saugumo informacija

CI 42090, dar žinomas kaip Briliant Blue FCF, yra saugus naudoti kaip kosmetikos ingredientas nustatytose koncentracijose, pagal Kosmetikos ingredientų saugumo vertinimo komiteto (SCCS) atliktus tyrimus. Nepaisant to, kai kuriems asmenims gali sukelti alergines reakcijas arba odos dirginimą, ypač esant padidėjusiam jautrumui. Taigi, svarbu naudoti šį dažiklį atsargiai produktuose, kurie ilgai lieka ant odos.

Moksliniai tyrimai

CI 42090 saugumas ir potencialus poveikis sveikatai buvo vertinamas Europos Sąjungos Cheminių medžiagų agentūros (ECHA) ir JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA). Nustatyta, kad dažiklis gali sukelti odos jautrumą tam tikroms alergiškoms grupėms. Tęsiami moksliniai tyrimai, siekiant nustatyti ilgalaikį CI 42090 poveikį. ES kosmetikos reglamentas nurodo maksimalias leistinas koncentracijas, užtikrinant vartotojų saugumą.

Tvarumas

CI 42090 gamyba, apimanti petrocheminių medžiagų sintezę, gali turėti neigiamą poveikį aplinkai, įskaitant vandens taršą ir šiltnamio dujų emisiją. Kadangi dažiklis nėra gaunamas iš atsinaujinančių šaltinių, jo gamyba neatitinka tvarumo principų. CI 42090 gali būti sunkiai suyrančios medžiagos, ilgai išliekančios aplinkoje ir galinčios pakenkti vandens ekosistemoms. Dėl šių aplinkybių, tvarumas ir poveikis aplinkai yra vertinamas kritiškai, raginant ieškoti ekologiškesnių alternatyvų.

Reguliavimas

CI 42090, dar žinomas kaip Briliantinis mėlynas FCF arba E133, yra reguliuojamas ES kosmetikos reglamentu (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato saugos reikalavimus. Jis taip pat leidžiamas naudoti JAV, atitinkant FDA reikalavimus. Tačiau kai kuriose šalyse jo naudojimas gali būti apribotas ar draudžiamas, todėl gamintojams būtina sekti atskirų šalių teisės aktus.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa