Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Artemisia Vulgaris Extract | Wormwood Extract | Paprastasis kietis

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Artemizijos vulgaris ekstraktas, dar žinomas kaip pelinės ekstraktas, gaunamas iš Artemizijos vulgaris augalo. Ekstrahavimo procesas apima augalo viršžemės dalies, įskaitant lapus ir stiebus, nuėmimą, džiovinimą ir sumalimą į smulkius miltelius. Šie milteliai ištraukiami tirpikliu, dažniausiai etanoliu arba vandeniu, siekiant išskirti augale esančias veikliąsias medžiagas. Ekstraktas toliau valomas filtravimo ir garinimo procesais, kad būtų pašalintos nešvaros ir sutelktos norimos sudedamosios dalys. Cheminės analizės metodai, tokie kaip aukšto našumo skysčių chromatografija (HPLC), dažnai naudojami ekstrakto kokybei ir būtinų bioaktyviųjų junginių buvimui užtikrinti. Galutinis Artemizijos vulgaris ekstraktas yra koncentruotas tirpalas, turtingas antioksidantais ir priešuždegiminėmis savybėmis.

Paskirtis ir nauda

Artemizijos vulgaris ekstraktas, arba pelyno ekstraktas, yra vertinamas kosmetikos pramonėje dėl savo antioksidacinių savybių, kurios padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos ir gali prisidėti prie odos senėjimo sulėtėjimo. Šis ekstraktas pasižymi uždegimą mažinančiomis savybėmis, todėl gali būti naudingas produktuose, skirtuose jautriai ar uždegimą linkusiai odai raminti. Be to, pelyno ekstraktas gali padėti reguliuoti sebumo gamybą, todėl yra svarbus sprendžiant riebios odos ir aknės problemas. Dėl antimikrobinių savybių ekstraktas yra naudingas odos valymo produktuose, padedant kovoti su bakterijomis ir užkertant kelią infekcijoms.

Saugumo informacija

Artemizijos vulgaris, dar žinomas kaip piktžolė arba dilgėlinė, ekstraktas kosmetikos produktuose yra vertinamas dėl savo priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, tačiau jo saugumas odai kelia tam tikrų diskusijų. Nors dauguma tyrimų rodo, kad šis augalinis ekstraktas yra saugus ir gali teigiamai veikti odos būklę, kai kurie tyrimai parodė, kad Artemizija vulgaris gali sukelti odos jautrumą ar alergines reakcijas, ypač asmenims, turintiems polinkį ar jautrią odą. Svarbu atkreipti dėmesį į ekstrakto koncentraciją produktuose, nes didelės koncentracijos gali padidinti šalutinių poveikių riziką. Prieš įtraukiant šį ingredientą, rekomenduojama atlikti išsamius dermatologinius testus, kad būtų užtikrintas jo saugumas vartotojams.

Moksliniai tyrimai

Artemizijos vulgaris, dar žinoma kaip paprastoji kietis, yra augalas, kurio ekstraktas dėl savo biologiškai aktyvių junginių, tokių kaip flavonoidai, fenolio rūgštys ir terpenoidai, yra plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje. Tyrimai rodo, kad šio augalo ekstraktas pasižymi antioksidacinėmis, uždegimą mažinančiomis bei antimikrobinėmis savybėmis. Pavyzdžiui, 2017 m. tyrime buvo nustatyta, kad Artemizijos vulgaris ekstraktas gali efektyviai slopinti Staphylococcus aureus bakterijų augimą, rodydamas potencialą būti naudojamas kaip natūralus konservantas kosmetikos produktuose. Kitos studijos taip pat atskleidė šio augalo ekstrakto priešuždegiminį poveikį, kuris gali būti naudingas sprendžiant odos problemas, tokias kaip aknė ar egzema. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad nepaisant daugybės biologiškai aktyvių medžiagų, reikalingi papildomi tyrimai, siekiant išsiaiškinti galimas neigiamas reakcijas ar alergines reakcijas, ypač žmonėms su jautria oda.

Tvarumas

Artemizijos vulgaris, žinoma kaip paprastasis šalavijas, yra augalas, kuris dėl savo adaptacinių savybių gali augti įvairiose aplinkose, tačiau jo išgavimas kosmetikos pramonėje kelia tam tikrų tvarumo iššūkių. Šio augalo ekstrakto gamyba reikalauja atsakingo žaliavų ūkininkavimo ir rinkimo praktikų, siekiant užtikrinti, kad nebus pernelyg išnaudojami natūralūs populiacijos telkiniai, kas galėtų sukelti ekosistemų disbalansą ir biologinės įvairovės mažėjimą. Be to, perdirbimas turėtų būti atliekamas tausojant išteklius, mažinant cheminių medžiagų naudojimą ir energijos suvartojimą, taip pat užtikrinant minimalų neigiamą poveikį aplinkai. Eko-sertifikacijos ir tvarių gamybos metodų taikymas yra būtinas norint sumažinti Artemizijos vulgaris ekstrakto poveikį aplinkai ir užtikrinti jo tvarumą kaip kosmetikos sudedamosios dalies.

Reguliavimas

Artemizijos vulgaris ekstraktas, dar žinomas kaip pelyno ekstraktas, kosmetikos gaminiuose Europos Sąjungoje yra leidžiamas kaip ingredientas, tačiau jo panaudojimą reglamentuoja ES kosmetikos reglamentas (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato būtinus saugos reikalavimus ir griežtą ingredientų vertinimą prieš juos leidžiant naudoti. Šio ekstrakto konkrečių leistinų kiekių ribojimų, kaip specialiai reglamentuojamo ingrediento, ES teisės aktuose nenurodoma, tačiau bet koks kosmetikos produkto ingrediento naudojimas privalo atitikti bendrus reikalavimus, įskaitant nustatymą, kad produktas neturi būti kenksmingas vartotojo sveikatai esant normaliam arba pagrįstai numatomam naudojimui. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV ar Azijoje, gali būti savų reglamentavimo sistemų, tačiau jos dažnai atspindi arba yra panašios į Europos Sąjungoje taikomas taisykles. Vis dėlto, gamintojai privalo atidžiai sekti kiekvienos šalies ar regiono atnaujinimus, kad užtikrintų visišką atitikimą galiojantiems teisės aktams.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa