Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Caprylhydroxamic Acid | Caprylhydroxamic Acid | Kaprilo hidroksaminė rūgštis

Kategorija

Konservantai

Šaltinis

Kaprilo hidroksaminė rūgštis yra kosmetikos ingredientas, kuris yra sintezuojamas iš kaprilinės riebalų rūgšties ir hidroksilamino. Kaprilinė riebalų rūgštis dažniausiai gaunama iš kokosų arba palmių aliejaus, o hidroksilaminas – sintetinio pobūdžio. Jie sujungiami reakcijoje su stipriu rūgščiu, tokiu kaip chloroacto rūgštis, kad susidarytų norimas produktas, kurio gamybos metu išsiskiria vanduo kaip šalutinis produktas. Šis sudėtingas procesas reikalauja aukšto tikslumo ir yra būtinas norint išgauti aukštos kokybės ingredientą, vartojamą kosmetikos pramonėje.

Paskirtis ir nauda

Caprylhydroxamic rūgštis, žinoma kaip oktanohidroksamo rūgštis, yra organinis junginys, pritaikomas kaip konservantas ir antimikrobinis agentas kosmetikos gaminuose. Ji efektyviai stabdo mikroorganizmų, tokių kaip pelėsiai, mielės ir bakterijos, vystymąsi, ypač pasižymėdama veiksmingumu net ir mažose koncentracijose. Šis ingredientas yra stabilus įvairių pH lygių aplinkoje ir laikomas saugesne alternatyva parabenams, nes nekelia hormonų veiklos sutrikimų grėsmės. Dažnai caprylhydroxamic rūgštis derinama su glikolio arba fito rūgštimis, siekiant sustiprinti sinergetinį antimikrobinį poveikį ir prailginti produktų tinkamumo naudoti terminą.

Saugumo informacija

CHA yra pripažintas saugus odos priežiūros produktuose, įskaitant tiek skirtus jautriai odai. Europos Komisijos mokslinis komitetas yra įvertinęs šį ingredientą ir nustatė, kad jis nesukelia odos dirginimo ar alerginių reakcijų priimtinose koncentracijose. Klinikiniai tyrimai taip pat parodė, kad šis junginys neturi fototoksiškų ar fotogenotoksiškų savybių, o tai reiškia, kad jis nepažeidžia odos barjero ir yra laikomas saugiu naudoti. Nepaisant to, vertinant CHA naudojimą, būtina atsižvelgti į galimą sąveiką su kitais produkto komponentais ir individualų vartotojo odos jautrumą.

Moksliniai tyrimai

Kaprilhidroksamo rūgštis yra pripažinta saugia ir veiksminga alternatyva parabenams, kurie gali sukelti alergines reakcijas ar veikti kaip endokrininiai trikdytojai. Moksliniai tyrimai patvirtino, kad ši rūgštis stabilizuoja emulsijas, išlaiko optimalų pH lygį ir neleidžia mikroorganizmams daugintis. Dėl savo unikalios cheminės struktūros, ji išlieka aktyvi net esant aukštesnėms temperatūroms, užtikrindama ilgalaikį produktų stabilumą. Šis aspektas teikia jai pranašumą tarp konservantų kosmetikos pramonėje.

Tvarumas

Nors kaprilhidroksirūgšties sintezė yra technologiškai pažangus procesas, svarbu atsižvelgti į galimą poveikį aplinkai, susijusį su naudojamų reagentų ir tirpiklių valdymu. Gamintojai stengiasi taikyti tvarumo principus, tokius kaip atliekų mažinimas, antrinio resursų panaudojimas ir taršos kontrolė, siekdami mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Palyginti su kai kuriais tradiciniais konservantais, kaprilhidroksirūgštis gali būti laikoma ekologiškesniu pasirinkimu, nes ji nekelia tokio didelio ekologinio pėdsako, o tai prisideda prie tvarumo kosmetikos pramonėje.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje kaprilhidroksamo rūgštis yra reglamentuojama pagal kosmetikos reglamentą (EC) No 1223/2009, kuris reikalauja, kad visi kosmetikos produktų ingredientai būtų saugūs prieš patekdami į rinką. Nors konkrečių apribojimų šios rūgšties kiekiui nėra, būtina laikytis bendrų saugumo reikalavimų. Taip pat šio junginio naudojimas turi atitikti tarptautinius standartus ir įstatymus, įskaitant JAV, kur FDA reguliuoja kosmetikos ingredientų saugumą, tačiau taip pat netaiko specifinių apribojimų.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa