Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Cetearyl Ethylhexanoate | Cetearyl Ethylhexanoate | Cetearyl Etilheksanoatas

Kategorija

Emulsikliai

Šaltinis

Cetearyl Ethylhexanoate gaunamas esterifikacijos būdu, reaguojant cetearylo alkoholį su etilheksano rūgštimi. Cetearylo alkoholis yra išgaunamas iš kokosų arba palmių aliejaus, o etilheksano rūgštis – iš riebalų ar aliejų. Šis procesas sukuria emulsiklį, kuris pasižymi odos minkštinimo savybėmis ir yra plačiai taikomas kosmetikos gaminių formulėse.

Paskirtis ir nauda

Cetearyl Ethylhexanoate, veikiantis kaip sintetinis emolientas, padeda odai tapti švelnesnei ir lygesnei. Jis padidina kosmetikos produktų tekstūros kokybę ir veikia kaip efektyvus aktyviųjų ingredientų nešiklis. Dėl puikių tirpimo savybių, jis palengvina ingredientų įsiskverbimą į odą, suteikia švelnų lietimą ir prisideda prie emulsijų stabilumo. Ingredientas neoklijuoja ir neblokuoja porų, todėl tinka naudoti įvairių odos tipų produktuose, įskaitant jautrios odos priežiūrai.

Saugumo informacija

Cetearyl Ethylhexanoate yra pripažintas nekenksmingu ir neirituojančiu odos priežiūros komponentu. Dermatologiniai tyrimai patvirtino, kad šis esteris yra gerai toleruojamas, nesukeliantis alergijos ar kontaktinio dermatito net jautriai odai. Toksikologiniai tyrimai rodo, kad ingredientas neturi genotoksinio poveikio, nėra mutageniškas ir jo sisteminio poveikio rizika yra minimali dėl žemos absorbcijos per odą.

Moksliniai tyrimai

Moksliniai tyrimai atskleidžia, kad Cetearyl Ethylhexanoate išlaiko stabilumą ir užtikrina ilgalaikę produktų tekstūros išsaugojimą. Jis taip pat prisideda prie odos lipidų barjero atkūrimo, kuris yra svarbus odos drėgmės palaikymui ir apsaugai nuo išorinių veiksnių. Nors ingrediento saugumas gerai ištirtas, reikalingi papildomi tyrimai, siekiant išsiaiškinti ilgalaikio naudojimo poveikį.

Tvarumas

Nepaisant Cetearyl Ethylhexanoate naudos kosmetikos pramonėje, jo gamybos poveikis aplinkai yra svarbus tvarumo aspektas. Etilheksano rūgšties išgavimas iš naftos ir cetearylo alkoholio gamyba iš palmių aliejaus gali turėti neigiamą poveikį ekosistemoms. Naujausi tvarumo siekiai orientuoti į alternatyvių žaliavų paiešką ir efektyvesnių gamybos procesų taikymą, tačiau šios esterio gamybos pažanga dar nėra plačiai dokumentuota.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje Cetearyl Ethylhexanoate reglamentuojamas pagal Reglamentą (EB) Nr. 1223/2009, kuris nustato aiškius kosmetikos produktų saugos reikalavimus. Ingredientas neįtrauktas į specifinių koncentracijos apribojimų sąrašą, leidžiant jo naudojimą įvairiose formulėse. Įvairiose pasaulio šalyse galiojantys nacionaliniai reglamentai taip pat leidžia jo vartojimą, pabrėžiant gamintojų atsakomybę už produkto atitikimą tarptautiniams ir regioniniams saugumo standartams.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa