Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Ethylhexyl Palmitate | Ethylhexyl Palmitate | Etilheksil palmitatas

Kategorija

Minkštikliai

Šaltinis

Etilheksilo palmitatas dažnai gaunamas iš palmių aliejaus. Procesas prasideda iš palmių aliejaus hidrogenizacijos, kurią lydi etanolio ekstrakcija. Šis ekstrakcijos metodas leidžia išgauti etilheksilo palmitatą iš palmių aliejaus, kuris yra pagrindinis šio komponento šaltinis. Po ekstrakcijos, cheminiu būdu etilheksilo palmitatas gali būti gautas iš etanolio ir palmitinės rūgšties.

Paskirtis ir nauda

Ethylhexyl Palmitate yra sintetinis esteris, plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje kaip emolientas ir tekstūros gerinimo komponentas. Ši medžiaga suteikia odos priežiūros produktams švelnumą ir lengvą tepamumą, o taip pat padeda produktui tolygiai pasiskirstyti ant odos paviršiaus. Ethylhexyl Palmitate yra žinomas dėl savo gebėjimo minkštinti ir lyginti odą, nesudarydamas riebios plėvelės, todėl jis yra vertinamas už galimybę palikti odą lygią bei nematomai pamaitintą. Be to, šis ingredientas yra nekomedogeniškas, t. y. nekemša porų, todėl yra tinkamas naudoti produktuose, skirtuose įvairių tipų odai, įskaitant riebią ir linkusią į aknę.

Saugumo informacija

Etilheksilpalmitatas yra laikomas saugiu kosmetikos komponentu, nes jis yra neaktyvus, ne poliarus riebalų rūgšties esteris, kuris gerai toleruojamas įvairių tipų odos ir retai sukelia alergines reakcijas ar dirginimą. Etilheksilpalmitato saugumas buvo išsamiai ištirtas ir patvirtintas įvairių reguliavimo agentūrų. Be to, tyrimai rodo, kad etilheksilpalmitatas neturi kancerogeniškumo, mutageniškumo ar teratogeniškumo pavojaus, todėl jo panaudojimas kosmetikos produktuose yra vertinamas kaip žemo rizikos faktorius odos sveikatai.

Moksliniai tyrimai

Moksliniuose tyrimuose nagrinėjamas etilheksilpalmitato poveikis odos barjerinėms funkcijoms ir drėkinimo savybėms, taip pat jo toleravimas įvairių odos tipų žmonių ir galimas komedogeniškumas. Nepaisant to, kad dauguma tyrimų rodo, jog etilheksilpalmitatas yra saugus kosmetikos ingredientas, kai kurie tyrimai sieja jį su potencialiai neigiamu poveikiu, įskaitant odos jautrumo reakcijas, ypač jautriai odai.

Tvarumas

Etilheksilpalmitatas gaunamas iš palmių aliejaus, kurio gamyba yra susijusi su miškų naikinimu, biologinės įvairovės mažėjimu ir neigiamu poveikiu klimatui. Etilheksilpalmitato apdorojimo procesas taip pat sukelia aplinkosauginius iššūkius, įskaitant energijos sąnaudas, pavojingų cheminių medžiagų naudojimą ir atliekų tvarkymą. Tvarumo aspektu vertinant, etilheksilpalmitato naudojimas kosmetikoje kelia susirūpinimą dėl jo žaliavų išgavimo ir perdirbimo poveikio aplinkai.

Reguliavimas

Etilheksilpalmitatas yra reguliuojamas Europos Sąjungos kosmetikos produktų reglamentu (EC) Nr. 1223/2009, kuris reikalauja, kad visi kosmetikos ingredientai, įskaitant etilheksilpalmitatą, būtų saugūs vartotojų sveikatai. Nors šiuo metu nėra konkretaus apribojimo etilheksilpalmitato kiekiui kosmetikoje, gamintojai privalo užtikrinti, kad jų produktai atitiktų saugumo reikalavimus. Kitose rinkose etilheksilpalmitato reguliavimas gali skirtis, tačiau jis dažniausiai yra įvertinamas pagal atitinkamų šalių teisės aktus.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa