Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Hexyl Cinnamal | Hexyl Cinnamal | Heksilo cinnamalas

Kategorija

Kvapai

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas Hexyl Cinnamal yra gaminamas iš cinnamalo ir heksilo alkoholio. Cinnamalas išgaunamas iš cinamono aliejaus, o heksilo alkoholis gaminamas iš n-tetradecano. Proceso metu cinnamalas reaguojamas su heksilo alkoholiu esterifikacijos reakcijoje, kurioje rūgščių katalizatorius skatina reakcijos greitį. Galutinis produktas, Hexyl Cinnamal, yra kvapnus ingredientas, dažnai naudojamas kosmetikoje dėl savo malonaus aromato.

Paskirtis ir nauda

Hexyl Cinnamal, imituojantis jazminų aromatą, yra dažnai įtraukiamas į kosmetikos produktų sudėtį dėl savo kvapiojo pobūdžio. Parfumerijoje, kūno ir plaukų priežiūros priemonėse šis ingredientas suteikia ilgai išliekantį, malonų kvapą, padidindamas produkto patrauklumą vartotojui. Be to, Hexyl Cinnamal turi potencialą veikti kaip odos kondicionierius, palengvinantis odos minkštinimą ir lyginimą. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad kai kuriems žmonėms jis gali sukelti alergines reakcijas, todėl privalomai yra nurodomas ant produkto etikečių, jei jo koncentracija viršija nustatytas ribines vertes.

Saugumo informacija

Hexyl Cinnamal, naudojamas kosmetikoje kaip kvapioji medžiaga, gali sukelti odos alergines reakcijas, tokių kaip kontaktinis dermatitas. Europos Sąjungos Reglamentas dėl kosmetikos produktų nustato, kad heksilcinamalo koncentracija negali viršyti tam tikrų ribų. Svarbu atkreipti dėmesį, kad nors heksilcinamalis yra pripažintas kaip potencialus alergenas ir privaloma jį nurodyti etiketėse, dauguma žmonių jo naudojimą kosmetikoje toleruoja be neigiamų pasekmių. Tačiau asmenims su jautria oda ar polinkiu į alergines reakcijas rekomenduojama būti atsargesniems.

Moksliniai tyrimai

Hexyl Cinnamal, dažnai naudojamas kosmetikos pramonėje, yra tiriamas dėl saugumo ir alerginių savybių. Tyrimai atkreipė dėmesį į kontaktinio dermatito galimybę pažeidžiamose asmenų grupėse. Europos Komisijos Mokslinių Komitetų duomenys rodo, kad hexyl cinnamal yra įtrauktas į Europos Sąjungos alergenų sąrašą. Taip pat atlikti toksikologiniai tyrimai siekiant nustatyti galimas neigiamas poveikio sveikatai rizikas. Nors hexyl cinnamal yra vertinamas kaip sąlygiškai saugus kosmetikos ingredientas, mokslininkai pabrėžia būtinybę atlikti nuolatinius tyrimus.

Tvarumas

Hexyl Cinnamal, išgaunamas iš cinamaldehido, gaminamas iš tolueno, kuris gali turėti neigiamą įtaką aplinkai. Gamybos procesas taip pat gali turėti įtakos aplinkai dėl cheminių medžiagų naudojimo. Tačiau sintetinių kvapų gamyba gali būti mažiau priklausoma nuo gamtinių išteklių, tokių kaip augalai. Hexyl cinnamal tvarumo analizė reikalauja išsamios viso jo gyvavimo ciklo analizės, įvertinant išteklių naudojimą ir galimą ekosistemų poveikį.

Reguliavimas

Hexyl Cinnamal reguliuojamas REACH ir kosmetikos produktų reglamentais Europos Sąjungoje. Ši medžiaga privalo būti nurodyta ant etikečių, jei jos koncentracija viršija tam tikras ribas. Hexyl Cinnamal yra įtrauktas į Europos Sąjungos alergenų sąrašą, todėl produktai su šia medžiaga turi būti žymimi atitinkamai. JAV reguliavimas priklauso nuo Federalinės maisto ir vaistų administracijos, tačiau taisyklės gali skirtis nuo Europos.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa