Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Hydrogenated Polyisobutene | Hydrogenated Polyisobutene | Hidroginuotas poliizobutanas

Kategorija

Minkštikliai

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento hidrogenuoto poliizobuteno šaltinis yra poliizobuteno polimeras, kuris gaminamas iš izobuteno monomero. Proceso pradžioje izobuteno monomeras polimerizuojamas, sudarant poliizobuteno polimerą. Toliau, šis polimeras hidrogenuojamas, t.y. pridedamas vandenilio, kad būtų sukurtas hidrogenuotas poliizobuteno. Šis cheminis procesas vyksta su katalizatoriumi, kuris padeda kontroliuoti reakcijos greitį ir produktų kokybę. Galutinis produktas yra baltos spalvos, bekvapis, klampus skystis, kuris naudojamas įvairiose kosmetikos formulėse dėl savo drėkinančių ir minkštinančių savybių.

Paskirtis ir nauda

Hidrogenizuotas poliizobutenas, chemiškai stabilus sintetinis aliejus, yra vertinamas dėl savo gebėjimo suteikti odai lygumą ir švelnumą, nes jis imituoja odos lipidus ir sudaro ant odos neleidžiantį garuoti plėvelę, taip išlaikant drėgmę. Dėl savo klampumo savybių, jis naudojamas kaip saugus ir nealergizuojantis minkštinamasis komponentas įvairiuose kosmetikos produktuose, įskaitant lūpų blizgesius, balzamus, kreminių pagrindų ir losjonų sudėtis. Be to, hidrogenizuotas poliizobutenas gali padidinti kitų kosmetinių ingredientų tirštumą ir pagerinti produkto sensorines savybes, suteikiant vartotojui malonesnį naudojimo pojūtį.

Saugumo informacija

Hidrogenizuotas poliizobutenas (Hydrogenated Polyisobutene) yra sintetinis polimeras, kuris kosmetikoje dažniausiai naudojamas kaip odos kondicionierius ir emolientas, suteikiantis produktams švelnumo ir glotnumo. Šis ingredientas yra laikomas saugiu odai, nes jis yra neaktyvus, nealergizuojantis ir nekomedogeninis, kas reiškia, kad jis neturėtų sukelti odos užsikimšimo ar spuogų atsiradimo. Be to, hidrogenizuotas poliizobutenas yra atsparus vandeniui, todėl padeda išlaikyti odos drėgmę ir mažina transepiderminį vandens netekimą. Remiantis įvairiais tyrimais ir kosmetikos saugumo vertinimais, pavyzdžiui, Europos Komisijos mokslinių komitetų atlikti vertinimai, šis ingredientas yra pripažintas saugiu naudoti kosmetikos produktuose esamomis koncentracijomis. Tačiau svarbu pabrėžti, kad nors hidrogenizuotas poliizobutenas yra laikomas saugiu daugumai vartotojų, individualūs atvejai visuomet gali skirtis, todėl asmenims su ypatingai jautria ar pažeista oda reikėtų būti atsargesniems ir stebėti savo odos reakciją.

Moksliniai tyrimai

Hidrogenizuotas poliizobutenas (HP) yra sintetinis polimeras, kuris dėl savo cheminės struktūros ir fizikinių savybių plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje, ypač kaip emolientas ir tekstūros tobulintojas. Moksliniuose tyrimuose nustatyta, kad šis ingredientas pasižymi geromis okliuzinėmis savybėmis, todėl gali padėti išlaikyti odos drėgmę ir pagerinti odos barjerinę funkciją. Be to, HP yra inertas ir stabilus, dėl ko jis yra laikomas nekenksmingu ir nealergizuojančiu ingredientu, net ir jautriai odai. Vienas iš neseniai atliktų tyrimų parodė, kad hidrogenizuotas poliizobutenas gali padidinti kosmetikos produktų ilgaamžiškumą, suteikiant jiems ilgalaikį blizgesį ir glotnumą. Todėl šis ingredientas yra vertinamas ne tik dėl savo poveikio odai, bet ir dėl gebėjimo pagerinti kosmetikos produktų estetines savybes, atitinkant šiuolaikinių vartotojų lūkesčius.

Tvarumas

Hidrogenizuotas poliizobutenas (HP) yra dirbtinis polimeras, naudojamas kosmetikoje dėl jo gebėjimo suteikti drėkinamąjį efektą ir pagerinti produktų tekstūrą. Tačiau kalbant apie tvarumą, yra svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad HP gamyboje naudojami iškastiniai ištekliai, toki kaip nafta, kurios eksploatacija sukelia aplinkos taršą ir skatina klimato kaitą. Be to, HP sintezės metu gali išsiskirti šiltnamio efektą sukeliančios dujos arba kitos kenksmingos medžiagos, kurios gali turėti neigiamą poveikį aplinkai. Nors HP yra laikomas chemiškai stabilu ir neaktyviu, jo biologinis skaidymas yra ribotas, todėl ekosistemose gali kauptis ilgalaikės pasekmės. Dėl šių priežasčių, tvarumo aspektu, svarbu vertinti alternatyvius ingredientus ir galimas HP pakeitimo galimybes, kurios būtų mažiau žalingos aplinkai ir užtikrintų atsakingesnį išteklių naudojimą.

Reguliavimas

Hidrogenizuotas poliizobutenas (Hydrogenated Polyisobutene) yra sintetinis polimeras, naudojamas kosmetikos pramonėje dėl savo savybių pagerinti odos išvaizdą, suteikiant jai glotnumą ir švelnumą, taip pat dėl gebėjimo veikti kaip tirštiklis ar emolientas. Europos Sąjungoje šio ingrediento naudojimas reglamentuojamas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1223/2009 dėl kosmetikos produktų, kuris nustato bendrus reikalavimus kosmetikos produktams, siekiant užtikrinti žmonių sveikatos apsaugą. Hidrogenizuoto poliizobuteno kiekis kosmetikos produktuose nėra specialiai ribojamas, tačiau visi kosmetikos produktai, kuriuose jis naudojamas, turi atitikti reglamento nustatytus saugumo reikalavimus. Kitose rinkose, pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose, šis ingredientas taip pat nėra specialiai reguliuojamas, bet turi atitikti Bendrųjų higienos standartų administracijos (FDA) nustatytus bendrus reikalavimus kosmetikos produktams. Svarbu paminėti, kad kosmetikos saugumas vertinamas remiantis visų produkto sudėtyje esančių medžiagų sinerginiu poveikiu, o ne vien atskiro ingrediento koncentracija.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa