Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Lactococcus Ferment Lysate | Probiotic Ferment Filtrate | Laktozės bakterijų fermento lizatas

Kategorija

Aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento Lactococcus Ferment Lysate šaltinis yra pieno rūgšties bakterijų fermentacija. Proceso metu naudojamas pienas, kuris yra pradinis fermentacijos komponentas. Fermentacijos metu bakterijos skaido baltymus, gaminantys fermentą, kuris vėliau išgryninamas ir naudojamas kosmetikos gamyboje. Išgryninimo procesas apima filtraciją, centrifugavimą ir kitus cheminius procesus, siekiant išskirti gryną Lactococcus Ferment Lysate. Šis ingredientas yra vertinamas dėl savo galimų odos naudų, tačiau svarbu suprasti jo išgaminimo technologiją ir cheminę sudėtį.

Paskirtis ir nauda

Lactococcus Ferment Lysate – fermentuotas ingredientas, gaunamas iš pieno rūgimo bakterijų, kuris yra vertinamas dėl savo naudingų odos priežiūros savybių. Šis fermentas padeda stiprinti odos barjerą, skatina epidermio atsinaujinimą ir gali padėti palaikyti odos mikrobiotą sveiką, kas yra svarbu odos imunitetui ir apsaugai nuo patogenų. Lactococcus Ferment Lysate gali mažinti uždegiminius procesus ir turi raminamąjį poveikį, todėl yra naudingas jautriai odai. Dėl antioksidacinių savybių jis taip pat gali apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų sukeltos žalos ir prisidėti prie senėjimo požymių mažinimo.

Saugumo informacija

Lactococcus fermento lizatas, naudojamas kosmetikoje dėl savo probiotinių savybių, iš esmės yra laikomas saugiu odos priežiūros ingredientu. Šis fermentas gaunamas iš pieno rūgšties bakterijų ir naudojamas stiprinti odos barjerą bei gerinti odos būklę. Moksliniuose tyrimuose nustatyta, kad lactococcus fermento lizatas turi raminamųjų savybių ir gali padėti mažinti uždegiminius odos procesus, o tai ypač aktualu jautrios ar sudirgusios odos priežiūroje. Be to, šis ingredientas skatina odos regeneraciją ir apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio. Nors alerginės reakcijos ar šalutinis poveikis yra reti, visada rekomenduojama atlikti odos jautrumo testą prieš naudojant naują kosmetikos produktą.

Moksliniai tyrimai

Lactococcus ferment lysate – tai probiotikų kilmės ingrediento, kuris dažniausiai naudojamas odos priežiūros kosmetikoje, mokslo tyrimuose pastebėtas teigiamas poveikis odos būklei. Šis fermentas gaminamas fermentuojant Lactococcus lactis bakterijas, o tyrimai rodo, kad jis gali stiprinti odos barjerinę funkciją, mažinti uždegiminius procesus ir pagerinti odos atsparumą išoriniams veiksniams. Pavyzdžiui, 2016 metais atliktoje studijoje, skelbtoje „International Journal of Cosmetic Science“, nustatyta, kad Lactococcus ferment lysate padidina antimikrobinių peptidų, kurie yra svarbūs odos apsaugai nuo patogenų, gamybą. Be to, kitos klinikinės studijos parodė, kad šis ingrediento naudojimas gali sumažinti jautrumą ir pagerinti odos išvaizdą, suteikiant jai sveikesnį atspalvį. Taigi, Lactococcus ferment lysate yra moksliniu požiūriu įdomus ingredientas, turintis potencialą odos priežiūros produktuose veikti kaip probiotikas, kuris palaiko odos mikrobiotą ir stiprina jos funkcijas.

Tvarumas

Lactococcus ferment lysate, kosmetikos pramonėje naudojamas ingredientas, gaminamas fermentacijos būdu, turi pastebimą poveikį tvarumui tiek žaliavų išgavimo, tiek apdorojimo etapuose. Fermentacijai naudojami mikroorganizmai – pieno rūgšties bakterijos – yra auginami kontroliuojamomis sąlygomis, todėl išgavimo procesas nekelia tiesioginio pavojaus gamtinei aplinkai, pavyzdžiui, nereikalauja didelių plotų žemės ar intensyvaus vandens naudojimo, kaip tai būdinga kai kurioms kitoms žaliavoms. Be to, fermentacijos metu išskiriamos medžiagos paprastai yra biologiškai skaidomos, o tai reiškia, kad jų poveikis aplinkai yra mažesnis, palyginti su sintetiniais ar sunkiai skaidomais ingredientais. Tačiau svarbu pabrėžti, kad tvarumo lygis gali skirtis priklausomai nuo konkrečių gamybos metodų ir naudojamų štamų, taip pat nuo to, kaip yra tvarkomi gamybos šalutiniai produktai ir atliekos.

Reguliavimas

Lactococcus Ferment Lysate – tai fermentuotas ingredientas, naudojamas kosmetikos pramonėje dėl jo probiotinių savybių, kuris Europos Sąjungoje reglamentuojamas pagal Bendrąją kosmetikos produktų reglamentą (EC) Nr. 1223/2009, užtikrinantį, kad visi kosmetikos produktai būtų saugūs vartotojų sveikatai. Šioje reglamentacijoje nurodoma, kad kosmetikos produktų sudėtyje esančios medžiagos neturi sukelti poveikio žmogaus sveikatai esant normaliam arba numatomam produkto naudojimui, o Lactococcus Ferment Lysate kaip ingredientas privalo atitikti šiuos saugumo reikalavimus. Nors konkrečių maksimalių leistinų koncentracijų šiam ingredientui ES reglamentuose nenustatyta, bet kiekvienas produktas su šiuo ingredientu turi būti įvertintas atskirai, įvertinant jo saugumą ir efektyvumą. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV ar Azijoje, reguliavimas gali skirtis, tačiau dažnai remiasi panašiais saugumo standartais ir reikalavimais, kad produktai nebūtų kenksmingi vartotojams.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa