Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Macadamia Integrifolia Seed Oil | Macadamia Seed Oil | Makadamijų sėklų aliejus

Kategorija

Minkštikliai

Šaltinis

Macadamia Integrifolia sėklų aliejaus šaltinis yra Macadamia rūšies medis, kuris yra endemiškas Australijai. Aliejui gauti naudojamos Macadamia rūšies sėklos, kurios yra turtingos aliejumi. Ekstrakcijos procesas dažniausiai vyksta naudojant šaltą spaudimą arba ekstrakciją su šilumos poveikiu. Cheminis procesas apima sėklų džiovinimą, smulkinimą ir spaudimą, siekiant išgauti aliejų.

Paskirtis ir nauda

Macadamia Integrifolia Seed Oil, išgaunamas iš Makadamijos riešutų, yra vertinamas dėl savo maitinamųjų savybių ir gebėjimo puoselėti odos sveikatą. Turtingas mononesočiųjų riebalų rūgščių, ypač oleino (Omega-9) ir palmitoleino, šis aliejus padeda atkurti odos barjerą, mažina transderminį vandens netekimą, taip išlaikant odos drėgmę ir elastingumą. Palmitoleino rūgštis, kuri yra artima žmogaus odos sebumui, suteikia aliejaus savybes, kurios padeda skatinti odos atsinaujinimą, mažinti uždegiminius procesus ir gydyti smulkius odos pažeidimus. Be to, Macadamia Integrifolia Seed Oil yra antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, šaltinis, kuris padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos. Dėl savo lengvos tekstūros ir gebėjimo greitai įsiskverbti į odą, šis aliejus idealiai tinka naudoti įvairiuose odos priežiūros produktuose, siekiant maitinti ir raminti odą.

Saugumo informacija

Makadamijos integrifolija sėklų aliejus (Macadamia Integrifolia Seed Oil) yra įvertintas kaip saugus kosmetikos komponentas, naudojamas dėl savo maitinamųjų savybių ir gebėjimo drėkinti odą. Dermatologiniai tyrimai rodo, kad šis aliejus yra mažai alergizuojantis ir gerai toleruojamas net jautrios odos žmonių. Dėl savo struktūros, kuri yra panaši į žmogaus odos sebumą, makadamijos aliejus yra lengvai įsisavinamas ir neblokuoja porų. Tačiau gali sukelti alergines reakcijas retais atvejais, todėl rekomenduojama atlikti odos jautrumo testą prieš naudojant produktą plačiai.

Moksliniai tyrimai

Moksliniuose tyrimuose Macadamia Integrifolia sėklų aliejus vertinamas dėl jo odą maitinančių ir atstatančių savybių, kurias lemia aliejuje gausiai esančios mononesočiosios riebalų rūgštys, ypač oleino rūgštis (omega-9), bei palmitoleino rūgštis. Šis aliejus taip pat yra turtingas antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, squalene ir fitosteroliai, kurie padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos ir skatina jos elastingumą. Dermatologiniai tyrimai rodo, kad Macadamia Integrifolia sėklų aliejus gali sumažinti uždegiminius odos procesus ir padėti išlaikyti odos drėgmės balansą. Be to, šis aliejus pasižymi panašia lipidų struktūra į žmogaus odos sebumą, todėl yra gerai absorbuojamas ir tinkamas net riebiai odai.

Tvarumas

Macadamia Integrifolia Seed Oil, gaunamas iš makadamijos riešutų, vertinamas kosmetikos pramonėje dėl maitinamųjų savybių, tačiau jo tvarumas kelia tam tikrų aplinkosauginių klausimų. Intensyvūs ūkininkavimo metodai, kuriuose naudojami chemikalai ir pesticidai, gali pakenkti dirvožemiui ir vandens šaltiniams. Aliejaus ekstrahavimo procesas, kuris dažnai reikalauja didelio energijos suvartojimo, taip pat turi būti atliekamas atidžiai, siekiant sumažinti ekologinį pėdsaką. Riešutų perdirbimas ir aliejaus išgavimas turėtų būti vykdomi naudojant atsinaujinančius energijos šaltinius ir užtikrinant mažiausią atliekų kiekį, kad būtų išlaikytas tvarumo principas.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje kosmetikos ingredientų, įskaitant Macadamia Integrifolia Seed Oil, naudojimas yra griežtai reguliuojamas atsižvelgiant į Bendrąjį produktų saugos reglamentą (EC) Nr. 1223/2009. Šis aliejus yra žinomas dėl savo maitinamųjų savybių, todėl jis dažnai naudojamas įvairiose odos ir plaukų priežiūros formulėse. Nors nėra specifinių apribojimų dėl Macadamia Integrifolia Seed Oil kiekio kosmetikos produktuose, būtina atlikti produkto saugumo įvertinimą, kuris apima visų komponentų, įskaitant ir šį aliejų. Kitose rinkose, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose, makadamijų riešutų aliejus yra laikomas saugiu kaip kosmetikos ingredientas, kaip nurodo Amerikos maisto ir vaistų administracija (FDA).

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa