Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Menadione | Vitamin K3 | Menadionas

Kategorija

Aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas Menadionas, arba kitaip vadinamas vitamino K3 forma, yra gaminamas iš naftos produktų. Proceso metu naftos produktai, tokie kaip benzenas ar acetileno rūgštis, sujungiami su fosforo pentasulfidu, sudarant 2-metil-1,4-naftochinoną. Šis junginys tada oksiduojamas, pavertus jį į Menadioną. Tolimesnis rafinavimas pašalina likučius ir nešvarumus, o galiausiai kristalizuojamas, siekiant gauti grynąjį Menadioną. Šis cheminis procesas reikalauja griežtos kontrolės, kad būtų užtikrinta galutinio produkto kokybė.

Paskirtis ir nauda

Menadionas, arba kitaip vadinamas vitaminu K3, yra naudojamas kosmetikos pramonėje dėl savo antioksidacinių savybių ir gebėjimo prisidėti prie odos regeneracijos procesų. Šis ingredientas padeda apsaugoti odos ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos, mažindamas senėjimo požymius ir skatindamas kolageno sintezę. Be to, Menadionas gali turėti priešuždegiminių efektų, padėdami mažinti odos paraudimą bei dirginimą. Todėl jis dažnai randamas produktuose, skirtuose brandžiai odai, įskaitant serumus ir kremus, siekiant pagerinti odos elastingumą ir išvaizdą.

Saugumo informacija

Menadionas, arba kitaip vadinamas vitaminu K3, naudojamas kosmetikos produktuose dėl jo antioksidacinių savybių, tačiau jo saugumas odai kelia diskusijas. Nors šis ingredientas gali padėti mažinti odos pažeidimus, kurie atsiranda dėl laisvųjų radikalų, kai kurie tyrimai rodo, kad Menadionas gali būti toksiškas odos ląstelėms, ypač didesnėmis koncentracijomis. Dėl galimo odos dirginimo ir sensibilizacijos rizikos, Menadiono naudojimas kosmetikoje yra ribojamas ir turi atitikti nustatytas koncentracijos normas. Be to, gali kilti alerginių reakcijų ar kontaktinio dermatito atvejų, todėl svarbu atidžiai vertinti šio ingrediento naudojimą, ypač produktuose, kurie skirti jautriai odai.

Moksliniai tyrimai

Menadionas, arba kitaip vadinamas vitaminu K3, yra tiriamas kosmetikos pramonėje dėl antioksidacinių savybių ir gebėjimo sulėtinti odos senėjimą. Tyrimai rodo, kad Menadionas gali padėti mažinti raukšles, pagerinti odos elastingumą bei stimuliuoti kolageno sintezę. Taip pat yra užfiksuoti jo teigiami efektai gydant odos pažeidimus, pavyzdžiui, aktyvuojant keratinocitų proliferaciją ir skatinant epidermio atsinaujinimą. Vis dėlto, Menadiono naudojimas ne visuomet yra saugus, todėl jo panaudojimas kosmetikoje turi būti atidžiai reguliuojamas, siekiant išvengti šalutinių poveikių. Būtina atlikti tolesnius klinikinius tyrimus, norint nustatyti optimalias saugias koncentracijas ir išsamiai ištirti ilgalaikio poveikio odai aspektus.

Tvarumas

Menadionas, arba kitaip vadinamas vitaminu K3, yra sintetinis vitamino K analogas, naudojamas kai kuriuose kosmetikos produktuose. Kalbant apie tvarumą, Menadiono gamybos procesas gali turėti poveikį aplinkai, nes jis sintetinamas iš cheminių medžiagų, kurios gali būti gautos iš naftos šaltinių arba kitų neatsinaujinančių išteklių. Tai reiškia, kad Menadiono išgavimas ir perdirbimas gali prisidėti prie iškastinių degalų naudojimo ir susijusių teršalų emisijų. Be to, cheminių reagentų, naudojamų sintezės procese, valdymas ir šalinimas taip pat yra svarbūs tvarumo aspektai, nes netinkamas šių medžiagų tvarkymas gali turėti neigiamą poveikį aplinkai, teršiant vandens ir dirvožemio ekosistemas. Dėl šių priežasčių Menadiono naudojimas kosmetikoje sulaukia kritiško vertinimo tvarumo prasme, ir vis dažniau ieškoma alternatyvių, aplinkai nekenksmingų ingredientų.

Reguliavimas

Menadionas, arba kitaip vadinamas vitaminu K3, yra naudojamas kosmetikos pramonėje kaip antioksidantas ir odos kondicionierius, tačiau jo panaudojimas reglamentuojamas dėl galimų šalutinių poveikių. Europos Sąjungoje Menadiono ir jo darinių naudojimas kosmetikos produktuose yra griežtai ribojamas ir turi atitikti nustatytus saugos reikalavimus, užtikrinant, kad produktai būtų saugūs vartotojui. Kitose rinkose Menadiono naudojimo reguliavimas gali skirtis, priklausomai nuo vietinių teisės aktų ir saugos standartų, todėl gamintojams, eksportuojantiems produktus tarptautiniu mastu, svarbu atidžiai sekti kiekvienos šalies nustatytas direktyvas.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa