Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Oleic Acid | Oleic Acid | Oleino rūgštis

Kategorija

Minkštikliai

Šaltinis

Oleinė rūgštis (Oleic Acid) dažniausiai gaunama iš augalinių aliejų, tokių kaip alyvuogių, rapsų, saulėgrąžų ar avokadų aliejai, kuriuose ji yra vienas pagrindinių riebalų rūgščių komponentų. Cheminis jos išskyrimas įvyksta per hidrolizę arba saponifikaciją, kur metu riebalai ar aliejai yra apdorojami vandeniu arba šarmais, skaidant trigliceridus iki glicerolio ir laisvųjų riebalų rūgščių. Šis procesas reikalauja tikslaus temperatūros ir pH lygio kontroliavimo, kad būtų išvengta nepageidaujamų šalutinių reakcijų ir užtikrintas aukštas galutinio produkto grynumas.

Paskirtis ir nauda

Oleinė rūgštis kosmetikoje naudojama dėl jos gebėjimo minkštinti ir drėkinti odą, taip pat dėl jos sudėties, kuri padeda stabilizuoti kitus produktų komponentus ir pagerinti jų įsisavinimą odoje. Ji efektyviai reguliuoja transepiderminį vandens nuostolį, todėl yra vertinama sausos ir brandžios odos priežiūros produktuose. Be to, oleinė rūgštis pasižymi tam tikromis antioksidacinėmis savybėmis, kurios prisideda prie odos apsaugos nuo laisvųjų radikalų.

Saugumo informacija

Oleinė rūgštis laikoma saugia kosmetikos ingredientu, kai naudojama rekomenduojamose koncentracijose. Ji yra plačiai toleruojama įvairių odos tipų, įskaitant jautrią odą, ir retai sukelia alergines reakcijas ar dirginimą. Vis dėlto, kaip ir bet kuris kitas kosmetikos ingredientas, oleinė rūgštis turėtų būti naudojama atsargiai asmenims, kurie yra linkę į odos jautrumą ar turintiems specifinių odos sutrikimų.

Moksliniai tyrimai

Moksliniai tyrimai parodė, kad oleinė rūgštis gali padėti atstatyti odos barjerinę funkciją ir pagerinti odos hidrataciją. Tyrimai taip pat rodo, kad dėl savo molekulinės struktūros ji gali skatinti kitų veikliųjų medžiagų prasiskverbimą į gilesnius odos sluoksnius, kas suteikia galimybę efektyviau veikti odos senėjimo požymiams ir uždegiminiams procesams.

Tvarumas

Oleinės rūgšties gamyba, remiantis tvarumo principais, apima atsakingą žaliavų ūkininkavimą ir efektyvius gamybos procesus, siekiant minimalizuoti aplinkos poveikį. Augaliniai aliejai, iš kurių ji yra gaunama, dažnai auginami laikantis tvarios žemdirbystės praktikų, o atliekų perdirbimas ir energijos vartojimo efektyvumas yra svarbūs aspektai, vertinant bendrą produkto ekologinį pėdsaką.

Reguliavimas

Oleinė rūgštis, kaip kosmetikos ingredientas, yra reguliuojama pagal Europos Sąjungos kosmetikos direktyvas, kurios nustato aiškius gaires dėl jos naudojimo saugumo ir ženklinimo. Produktai, kuriuose yra oleinės rūgšties, privalo atitikti nustatytus reikalavimus dėl ingredientų koncentracijos ir pateikimo vartotojams, užtikrinant, kad informacija apie sudėtį būtų aiški ir teisinga.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa