Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Phenyl Trimethicone | Phenyl Trimethicone | Fenilo trimetikonas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento fenilo trimetikono šaltinis yra silikonas, kuris gaminamas iš silicio dioksido ir metilchloridžio. Proceso metu, silicio dioksidas reaguoja su metilchloridžiu, sudarant dimetilchlorosilano, kuris vėliau perdirbamas į fenilo trimetikoną. Šis cheminis procesas vyksta specialiuose reaktoriuose, kuriuose temperatūra ir slėgis yra labai kontroliuojami. Galutinis produktas yra skystas, bespalvis ir bekvapis silikonas, kuris naudojamas įvairiose kosmetikos priemonėse dėl savybių suteikiančių odai švelnumą ir lygumą.

Paskirtis ir nauda

Phenyl Trimethicone yra silikono pagrindo skystis, dažnai naudojamas kosmetikoje dėl jo gebėjimo suteikti odai lygumą ir švelnumą bei pagerinti produkto tekstūrą. Ši medžiaga yra hidrofobiška, todėl padeda apsaugoti odą nuo drėgmės praradimo, suteikdama ilgalaikį drėkinamąjį efektą. Be to, Phenyl Trimethicone turi blizgesio suteikiančių savybių, dėl kurių odos paviršius atrodo sveikesnis ir švytintis. Dėl savo silpnos klampumo savybės, šis ingredientas padeda kosmetikos produktams tolygiai pasiskirstyti ant odos, užtikrindamas vienodą makiažo ar odos priežiūros priemonių padengimą. Taip pat jis gali sumažinti kitų ingredientų, pavyzdžiui, pigmentų, nusėdimą, todėl yra vertinamas kaip stabilizuojantis komponentas.

Saugumo informacija

Phenyl Trimethicone yra silikono pagrindo junginys, kuris dėl savo hidrofobinių savybių dažnai naudojamas kosmetikos pramonėje, ypač plaukų priežiūros ir odos priežiūros produktuose, siekiant suteikti odai švelnumo ir lygumo pojūtį. Saugumo atžvilgiu Phenyl Trimethicone laikomas saugiu ingredientu, kuris retai sukelia alergines reakcijas ar dirginimą. Dermatologiniai tyrimai rodo, kad šis junginys yra nekomedogeniškas, tai reiškia, kad jis neužkemša porų ir neturėtų sukelti spuogų ar kitų odos problemų. Taip pat Phenyl Trimethicone yra stabilus cheminis junginys, kuris neviršija toksiškumo ribų ir yra laikomas nedirginančiu net jautriai odai. Nors jis yra gana inertinis ir saugus naudoti, vis dėlto rekomenduojama vartotojams, turintiems labai jautrią ar alergišką odą, prieš naudojant bet kokius naujus kosmetikos produktus atlikti pleistro testą, siekiant išvengti individualių neigiamų reakcijų.

Moksliniai tyrimai

Phenyl Trimethicone yra silikonų grupės junginys, kuris kosmetikos pramonėje vertinamas dėl savo savybių suteikti odai švelnumą ir sumažinti produktų lipnumą, taip pat dėl gebėjimo formuoti apsauginį sluoksnį ant odos ir plaukų paviršiaus. Moksliniai tyrimai parodė, kad Phenyl Trimethicone yra termiškai stabilus ir neaktyvus chemiškai, todėl jis nesukelia didelės rizikos odos dirginimui ar alerginėms reakcijoms, kas leidžia jį naudoti net ir jautrios odos produktuose. Be to, šis ingredientas padeda išlaikyti drėgmę odos ir plaukų struktūroje, užtikrindamas ilgalaikį hidratacijos poveikį. Phenyl Trimethicone taip pat tyrinėjamas dėl jo poveikio šviesą atspindinčioms savybėms, kurios gali prisidėti prie odos švytėjimo efekto kosmetikos produktuose. Nors Phenyl Trimethicone yra laikomas saugiu naudoti, mokslininkai pabrėžia būtinybę atlikti tolesnius tyrimus, siekiant išsamiai įvertinti ilgalaikį poveikį ir galimas sąveikas su kitais kosmetikos ingredientais.

Tvarumas

Phenyl Trimethicone yra silikonų grupės medžiaga, naudojama kosmetikoje dėl savo savybių suteikti odai lygumą ir šilkinį pojūtį, tačiau jos tvarumas aplinkosaugos požiūriu kelia tam tikrą susirūpinimą. Šios cheminės medžiagos gamyba ir išgavimas iš pradinių žaliavų yra energijos reikalaujantis procesas, kuris gali turėti neigiamą poveikį aplinkai dėl iškastinių degalų naudojimo ir susijusių išmetamųjų teršalų. Be to, perdirbant Phenyl Trimethicone, gali susidaryti šalutiniai produktai, kurie, patekę į aplinką, gali prisidėti prie ekosistemų taršos ir kenkti vandens šaltiniams. Kadangi ši medžiaga yra sunkiai suyrančios silikonų klasės dalis, jos išskiriami atliekų produktai gali ilgai išlikti aplinkoje, sudarydami potencialią grėsmę vandens organizmams ir keliaujant per maisto grandines. Todėl, vertinant Phenyl Trimethicone tvarumą, svarbu atsižvelgti į visą jos gyvavimo ciklą, nuo žaliavų išgavimo iki galutinio naudojimo kosmetikos produktuose ir atliekų tvarkymo.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje kosmetikos ingredientų, įskaitant Phenyl Trimethicone, reguliavimas yra griežtai kontroliuojamas pagal Kosmetikos reglamentą (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato aiškius reikalavimus saugumui ir ženklinimui, siekiant užtikrinti vartotojų apsaugą ir informuotumą. Phenyl Trimethicone, kaip silikonų grupės ingredientas, naudojamas dėl savo savybių suteikti odos ir plaukų kosmetikai lygumo ir švelnumo pojūtį, tačiau jo naudojimo koncentracija priklauso nuo produkto tipo ir paskirties. Nors ES teisės aktai tiesiogiai nenustato maksimalių leistinų Phenyl Trimethicone kiekių, būtina laikytis geros gamybos praktikos ir įvertinti galimą medžiagos poveikį žmogaus sveikatai, atliekant saugumo įvertinimą, kuris yra privalomas prieš pateikiant produktą į rinką. Be to, šis ingredientas turi būti nurodytas produkto sudėtyje pagal INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) sistemą, leidžiant vartotojams suvokti, ką jie naudoja. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV, Phenyl Trimethicone reguliuojamas Food and Drug Administration (FDA), bet kaip ir ES, konkretūs kiekio apribojimai nėra nustatyti, o dėmesys skiriamas bendram produkto saugumui.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa