Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Resveratrol | Resveratrol | Resveratrol – Resveratrol

Kategorija

Antioksidantai

Šaltinis

Kosmetikos ingredientų Resveratrol šaltinis yra vynmedžio lapuose esantis polifenolis. Ekstrahavimo procese naudojami vynmedžio lapai, kurie yra turtingi šia medžiaga. Ekstrakcijos metu lapai yra džiovinami ir smulkinti, kad būtų išskirti veikliosios medžiagos. Toliau vyksta cheminiai procesai, įskaitant ekstrakciją etanolio tirpale ir filtravimą, siekiant gauti gryną Resveratrol. Šis procesas yra sudėtingas ir reikalauja aukštos kokybės įrangos, kad būtų išlaikytas veikliosios medžiagos stiprumas. Resveratrol gaminimas yra technologiškai iššūkis, tačiau svarbus kosmetikos pramonės komponentas.

Paskirtis ir nauda

Resveratrolis, dažnai išgaunamas iš raudonųjų vynuogių odos, yra polifenolis, turintis gausybę odos priežiūros privalumų. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, kurios padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų ir aplinkos veiksnių, tokių kaip UV spinduliai ir tarša, keliamos žalos. Resveratrolis taip pat gali prisidėti prie odos stangrumo ir elastingumo išsaugojimo, skatindamas kolageno ir elastino gamybą. Be to, šis ingredientas yra žinomas dėl savo priešuždegiminio poveikio, gali mažinti uždegiminius procesus odos audiniuose ir taip sumažinti paraudimus bei dirginimą. Dėl šių savybių resveratrolis yra vertingas ingredientas siekiant sulėtinti odos senėjimo procesus ir pagerinti odos būklę.

Saugumo informacija

Resveratrolis, natūraliai randamas vynuogių odoje, raudoname vyne ir kai kuriuose uoguose, yra įtrauktas į kosmetikos produktus dėl savo antioksidacinių savybių, kurios gali padėti apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos ir senėjimo požymių. Tyrimai rodo, kad resveratrolis yra saugus odos priežiūros komponentas, kuris net esant didelėms koncentracijoms retai sukelia alergines reakcijas ar dirginimą. Jis taip pat gali padėti sumažinti uždegimą ir skatinti kolageno gamybą, kurie yra svarbūs veiksniai palaikant sveiką odos būklę. Be to, resveratrolis gali veikti kaip natūralus saulės apsaugos agentas, padedantis mažinti UV spindulių sukeltą odos pažeidimą.

Moksliniai tyrimai

Resveratrolis, fenolų klasės junginys, dažnai pasitaikantis raudonajame vyne, yra plačiai tyrinėjamas dėl savo potencialių antioksidacinių ir senėjimą lėtinančių savybių kosmetologijoje. Tyrimai rodo, kad resveratrolis gali apsaugoti odos ląsteles nuo UV spindulių sukeltos žalos ir palaikyti kolageno bei elastino struktūrą, kurie yra būtini odos tvirtumui ir elastingumui išlaikyti. Be to, resveratrolis pasižymi uždegimą mažinančiomis savybėmis, kurios gali būti naudingos gydant tokias odos problemas kaip aknė ar rozacėja. Taip pat atlikti tyrimai atskleidžia, kad šis ingredientas gali veikti kaip potentas sirtuinų aktyvatorius, kurie yra baltymai, susiję su ląstelių senėjimu ir mirtimi – šis veiksmas gali turėti teigiamą poveikį odos senėjimo atidėjimui.

Tvarumas

Resveratrolis, kuris yra natūralus augalinis junginys, randamas tokiose kultūrose kaip vynuogės, žemuogės ir raudonosios žirneliai, yra vertinamas dėl jo antioksidacinių savybių kosmetikos pramonėje, tačiau jo tvarumas yra kritiškai svarbus. Šio ingrediento išgavimas iš natūralių šaltinių gali turėti neigiamą poveikį aplinkai, priklausomai nuo augimo sąlygų ir žemės ūkio praktikų, kurios gali apimti intensyvų vandens naudojimą ir pesticidų panaudojimą. Be to, resveratrolio ekstrakcijos procesas taip pat gali būti energetiškai reiklus ir sukelia atliekų susidarymą, kuris turi būti tinkamai tvarkomas, kad būtų išvengta taršos. Dėl šių priežasčių, alternatyvios sintetinės resveratrolio gamybos metodikos, kurios mažina aplinkos poveikį ir neprisideda prie natūralių ekosistemų išnaudojimo, tampa vis svarbesnės tvarios kosmetikos sektoriuje.

Reguliavimas

Resveratrolis, polifenolis, randamas vynuogių odelėse ir kai kuriose kitose augalinėse medžiagose, Europos Sąjungoje kosmetikos produktuose naudojamas kaip antioksidantas ir odos priežiūros komponentas, tačiau jo panaudojimą reglamentuoja ES kosmetikos reglamentas (EC) No 1223/2009, užtikrinantis, kad visi kosmetikos produktai būtų saugūs vartotojui. Nors konkretus leistinas resveratrolio kiekis kosmetikoje nėra nurodytas, bet koks ingredientas, naudojamas kosmetikoje, privalo atitikti bendruosius reglamento reikalavimus, įskaitant saugos vertinimą ir toksikologinį profilį. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV, FDA (Maisto ir vaistų administracija) reguliuoja kosmetikos ingredientus kitaip, tačiau tiesioginių apribojimų dėl resveratrolio naudojimo kosmetikoje nėra, todėl gamintojai atsako už produkto saugumą ir informacijos teikimą vartotojams. Aktyviai stebima mokslinių tyrimų sritis, siekiant nustatyti optimalius resveratrolio naudojimo lygius, kurie užtikrintų efektyvumą nedarant žalos vartotojo sveikatai.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa