Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Retinal | Retinol | Retinalinis

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Retinalas, galingas kosmetikos ingredientas, gaunamas iš vitamino A. Ekstrahavimo procesas apima karotenoidų, tokių kaip beta-karotenas, panaudojimą kaip pradines medžiagas. Šie karotenoidai paverčiami retinoliu, kuris vėliau apdorojamas, siekiant gauti retinalą per kontroliuojamą oksidaciją. Retinalo cheminei sandarai, kurioje yra aldehido grupė, tenka svarbus vaidmuo jo veiksmingume odos priežiūros produktuose, skatindamas ląstelių atsinaujinimą ir kolageno gamybą. Kruopštus retinalo gamybos procesas užtikrina jo aukštą kokybę ir efektyvumą odos priežiūros formulėse.

Paskirtis ir nauda

Retinalis, arba retinaldehidas, yra A vitamino darinys, naudojamas odos priežiūros produktuose dėl jo efektyvumo spartinant ląstelių atsinaujinimą, gerinant odos tekstūrą ir mažinant raukšlių atsiradimą. Skirtingai nuo retinolio, retinalis yra stipresnis ir veikia greičiau, nes jis tiesiogiai konvertuojamas į retino rūgštį odos ląstelėse. Retinalis taip pat skatina kolageno gamybą ir pagerina odos elastingumą bei mažina pigmentacijos išryškėjimą, todėl vertinamas kaip vienas iš efektyviausių ingredientų kovojant su senėjimo požymiais.

Saugumo informacija

Retinalis, arba retinaldehidas, yra vitamino A darinys, kuris naudojamas odos priežiūros produktuose dėl savo anti-senėjimo savybių. Jo vartojimas turi būti atidžiai kontroliuojamas, nes didelės koncentracijos gali sukelti odos sudirginimą, paraudimą ir lupimąsi, ypač jautriai odai. Be to, retinalis yra fototoksiškas, todėl rekomenduojama naudoti produktus su juo vakare. Prieš pradedant naudoti retinalį turinčius produktus, patartina pasitarti su dermatologu, ypač atsižvelgiant į galimą sąveiką su kitais odos priežiūros ingredientais.

Moksliniai tyrimai

Retinalis, arba retinaldehidas, yra vitamino A forma, tyrinėjama dėl anti-senėjimo savybių. Tyrimai rodo, kad retinalis veikia odos ląsteles per retinoidų receptorius, skatindamas kolageno sintezę ir pagreitindamas odos ląstelių atsinaujinimą. Taip pat nustatyta, kad retinalis gali būti efektyvesnis nei kitos retinoidų grupės medžiagos, nes greičiau konvertuojamas į aktyviąją rūgštį odos ląstelėse. Mokslininkai ieško būdų sumažinti nepageidaujamą odos dirginimą ir kitus šalutinius poveikius, išsaugant teigiamą poveikį odai.

Tvarumas

Retinalas, arba retinaldehidas, yra vitaminas A aldehido forma naudojamas odos priežiūros produktuose dėl anti-senėjimo savybių. Svarbu įvertinti retinalo išgavimo ir apdorojimo procesus kosmetikos pramonėje, kad būtų sumažintas poveikis aplinkai. Tvarios gamybos praktikos, tokių kaip žaliavų atsekamumo sistemos ar atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimas, yra būtinos siekiant sumažinti retinalo naudojimo poveikį aplinkai.

Reguliavimas

Retinalis, arba retinaldehidas, yra viena iš vitamino A formų, reguliuojama dėl galimo dirginimo ir fotosensibilizacijos pavojaus. Europos Sąjungoje, jo koncentracija produktuose yra griežtai reglamentuojama, ypač dieniniuose produktuose dėl padidėjusio UV jautrumo. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV, retinalis taip pat yra reguliuojamas, siekiant užtikrinti vartotojų saugumą. Teisingas naudojimas ir koncentracijų laikymasis yra svarbūs, todėl kosmetikos gamintojai turi stebėti teisės aktų pakeitimus ir rekomendacijas.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa