Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Salvia Officinalis Leaf Extract | Sage Leaf Extract | Gysločių lapų ekstraktas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Salvia officinalis lapų ekstraktas, dažnai vadinamas šalavijo ekstraktu, gaunamas iš Salvia officinalis augalo lapų. Išgavimo procesas apima lapų nuėmimą, jų apdorojimą garų distiliacija ar tirpiklių ekstrakcijos metodais, siekiant gauti eterinį aliejų. Cheminę sudėtį sudaro bioaktyviosios medžiagos, tokios kaip rozmarininė rūgštis, karnosinė rūgštis ir apigeninas, lemiančios jo antioksidacines ir priešuždegimines savybes. Ekstrakto kokybė priklauso nuo augalo augimo sąlygų, tokių kaip dirvožemio sudėtis ir klimatas, gali daryti įtaką aktyvių ingredientų koncentracijai lapuose.

Paskirtis ir nauda

Salvia officinalis lapų ekstraktas yra vertingas kosmetikos ingredientas dėl savo antioksidacinių, antimikrobinių ir priešuždegiminių savybių. Jis padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų sukeliamos žalos, skatina odos regeneraciją, sutrumpina uždegiminių procesų trukmę ir mažina odos paraudimą bei dirginimą. Taip pat reguliuoja sebumo gamybą, todėl efektyvus riebios ar mišrios odos priežiūros produktuose ir produktuose kovai su spuogais.

Saugumo informacija

Salvia officinalis lapų ekstraktas yra naudojamas kosmetikos pramonėje dėl savo antiseptinių, priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Svarbu atkreipti dėmesį, kad jo poveikis gali skirtis priklausomai nuo odos jautrumo ir koncentracijos produkto sudėtyje. Mažomis koncentracijomis ekstraktas yra laikomas saugiu, tačiau aukštos gali sukelti odos dirginimą ar alergines reakcijas, ypač jautriems asmenims. Tujonai, esantys ekstrakte, gali būti toksiški, todėl jų kiekis turi būti ribojamas.

Moksliniai tyrimai

Salvia officinalis lapų ekstraktas turi stiprias priešuždegimines, antimikrobines ir antioksidacines savybes, kurios yra vertingos odos priežiūros produktuose. Fenolinių junginių buvimas suteikia jam gebėjimą neutralizuoti laisvuosius radikalus ir apsaugoti odą nuo senėjimo procesų. Be to, padeda reguliuoti sebumo gamybą ir veikia kaip stabilizatorius kosmetikos formulėse.

Tvarumas

Salvia officinalis lapų ekstraktas yra dažnai naudojamas kosmetikos pramonėje dėl savo priešuždegiminių ir antimikrobinių savybių. Augalų auginimas ir ekstrakcijos procesas turi būti atliekamas atsakingai, taikant tvarias praktikas. Ekologinis augalų valdymas ir atliekų tvarkymas turi būti valdomi minimalizuojant neigiamą poveikį aplinkai.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje šalavijų lapų ekstraktas yra reguliuojamas pagal kosmetikos produktų reglamentą, siekiant užtikrinti vartotojų saugumą. Kiekiai produktuose turi būti nustatyti remiantis moksliniais saugumo įvertinimais. Kitose rinkose gali būti taikomi skirtingi reglamentavimo standartai, tačiau daugelis šalių remiasi Europos Sąjungos reglamentais.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa