Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Synthetic Fluorphlogopite | Synthetic Mica | Sintetinis fluorflogopitas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento sintetinio fluorflogopito šaltinis yra chemiškai pagamintas mineralas, turintis natūralių mineralų savybių. Proceso metu naudojami silikatai, tokie kaip silicio dioksidas ir aliuminis, kurie yra sumaišomi su fluoru ir kitais chemikalais, siekiant sukurti sintetinį fluorflogopitą. Ekstrakcijos metu šie komponentai yra kaitinami iki aukštų temperatūrų, o cheminiai procesai, tokie kaip kristalizacija ir filtravimas, yra taikomi siekiant gauti galutinį produktą. Šis sintetinis mineralas yra plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje dėl savo blizgesio ir spalvų savybių.

Paskirtis ir nauda

Sintetinis fluorflogopitas, dažnai naudojamas kosmetikos pramonėje kaip blizgesio suteikianti medžiaga, yra dirbtinai pagamintas mineralas, kuris imituoja natūralų mineralą mika. Šis ingredientas yra naudojamas dėl jo švytėjimo savybių, kurios padeda sukurti įvairias vizualines efektas, tokius kaip blizgesį arba švytėjimą ant odos. Be to, sintetinis fluorflogopitas pasižymi didesniu švarumu ir mažesniu sunkiųjų metalų kiekiu, palyginti su natūralia mika, todėl jis laikomas saugesniu naudoti kosmetikos produktuose. Jo šviesą atspindinčios savybės leidžia paslėpti odos trūkumus, tokius kaip raukšlelės arba smulkios linijos, suteikiant odai lygesnį ir jaunesnį išvaizdą. Dėl šių priežasčių sintetinis fluorflogopitas yra vertinamas ingredientas formuluojant įvairius makiažo produktus, įskaitant akių šešėlius, skaistalus, pudras ir pagrindus.

Saugumo informacija

Sintetinis fluorflogopitas (Synthetic Fluorphlogopite) yra dirbtinai pagamintas mineralas, naudojamas kosmetikoje kaip blizgis ir stabilizatorius, kuris yra alternatyva natūraliam mineralui mika. Jis laikomas saugiu kosmetikos ingredientu, nes sintetinės kilmės medžiagos struktūra leidžia sumažinti priemaišų ir teršalų, tokių kaip sunkieji metalai, kiekį, kurie gali būti randami natūralioje mikoje. Sintetinio fluorflogopito saugumas odai yra patvirtintas įvairių toksikologinių tyrimų, kurie parodė, kad šis ingredientas nesukelia dirginimo ar alerginių reakcijų. Taip pat Europos cheminių medžiagų agentūra (ECHA) ir JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) leidžia naudoti sintetinį fluorflogopitą kosmetikoje, pabrėžiant jo nekenksmingumą vartotojų sveikatai. Dėl šių savybių sintetinis fluorflogopitas yra vertinamas kaip saugus ir neagresyvus odai kosmetikos komponentas.

Moksliniai tyrimai

Sintetinis fluorflogopitas (Synthetic Fluorphlogopite) yra dirbtinai sukurtas mineralas, naudojamas kosmetikoje dėl savo blizgesio suteikiančių savybių ir stabilumo formulėse. Moksliniai tyrimai parodė, kad šis ingredientas yra švarus ir saugus alternatyvas natūraliam mika mineralui, kuris dažnai yra gautas iš konfliktų zonų ir gali būti teršiamas sunkiaisiais metalais. Sintetinio fluorflogopito dalelės yra kontroliuojamo dydžio ir formos, kas leidžia sukurti kosmetikos produktus su tolygesne tekstūra ir geresniu švytėjimu. Be to, dėl savo sintetinės kilmės, šis ingredientas yra laikomas etiškesniu pasirinkimu. Nors sintetinis fluorflogopitas dažniausiai yra naudojamas kaip blizgus pigmentas, jis taip pat gali padėti pagerinti produktų paskirstymą ant odos ir sumažinti kitų pigmentų aglomeraciją, dėl ko yra vertinamas formuluošant aukštos kokybės dekoratyvinę kosmetiką.

Tvarumas

Sintetinis fluorflogopitas, naudojamas kosmetikoje kaip blizgesio suteikianti medžiaga, yra dirbtinai pagamintas mineralas, kuris yra alternatyva natūraliam mineralui mika. Jo gamyba yra mažiau žalinga aplinkai, nes išvengiama natūralių mikos telkinių eksploatacijos, kuri gali turėti neigiamą poveikį ekosistemoms ir vietinių bendruomenių gyvenimui. Be to, sintetinio fluorflogopito gamybos procesas leidžia geriau kontroliuoti teršalų išmetimą į aplinką, mažinant ne tik dirvožemio ir vandenų taršą, bet ir išvengiant darbo sąlygų problemų, susijusių su natūralaus mineralo gavyba. Tačiau vertinant tvarumą, svarbu atsižvelgti ir į sintetinio fluorflogopito gamybos energijos sąnaudas bei galutinio produkto poveikį aplinkai po vartojimo, ypač atsižvelgiant į šios medžiagos skaidymosi laiką ir galimas toksiškas savybes.

Reguliavimas

Dirbtinis fluorflogopitas (Synthetic Fluorphlogopite) kosmetikoje naudojamas kaip pigmentas bei blizgesio suteikianti medžiaga, ir jo panaudojimą reglamentuoja Europos Sąjungos kosmetikos produktų reglamentas (EC) Nr. 1223/2009. Šis reglamentas nustato griežtus reikalavimus kosmetikos produktų sudėčiai ir saugumui, tačiau konkrečių apribojimų dirbtiniam fluorflogopitui nustatyti nėra, jeigu jis atitinka nustatytus grynumo kriterijus ir yra naudojamas saugiai. Taip pat, ši medžiaga yra įtraukta į JAV Federalinės maisto ir vaistų administracijos (FDA) sąrašą kaip leidžiama kosmetikos sudedamoji dalis. Kitose rinkose, pavyzdžiui, Azijoje, reglamentavimas gali skirtis, tačiau dažnai jis yra panašus į ES ir JAV standartus. Vis dėlto, kosmetikos gamintojai privalo laikytis kiekvienos šalies ar regiono, kuriuose jie prekiauja savo produktais, reglamentuojamų leistinų medžiagų sąrašų ir koncentracijų.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa