Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Sodium Acetylated Hyaluronate | Sodium Acetylated Hyaluronate | Natrio acetiliuoto hialuronato

Kategorija

Aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Natrio acetiliuoto hialurono šaltinis yra gaminamas iš natūralaus hialurono rūgšties, kuri yra gaunama iš fermentacijos proceso. Procesas prasideda su hialurono rūgšties išgavimu iš bakterijų arba augalų, tokių kaip sojos pupelės. Toliau, hialurono rūgštis yra modifikuojama acetiliuojant ją, kad būtų sukurtas natrio acetiliuotas hialuronatas. Šis cheminis procesas apima acetilo grupės pridėjimą prie hialurono rūgšties molekulės, kuris padeda pagerinti jos stabilumą ir savybes. Galutinis produktas yra baltos spalvos milteliai, kurie yra naudojami kosmetikos gamyboje dėl jų drėkinančių ir odą maitinančių savybių.

Paskirtis ir nauda

Natrio acetiluotas hialuronatas, dar žinomas kaip Super Hyaluronic Acid, yra modifikuotas hialurono rūgšties darinys, pasižymintis didesniu lipnumu ir ilgesniu drėkinimo poveikiu odai lyginant su įprasta hialurono rūgštimi. Dėl acetilinimo grupės, šis ingredientas yra stabilesnis ir gali efektyviau prasiskverbti į odą, taip pat ilgiau išlaikyti drėgmę epidermyje. Tai suteikia odai intensyvesnį ir ilgalaikį hidratacijos efektą, mažina raukšlelių matomumą ir pagerina odos elastingumą bei tvirtumą. Natrio acetiluotas hialuronatas yra ypač vertinamas dėl jo gebėjimo susieti vandenį ir palaikyti odos minkštumą, o tai daro jį itin naudinga sudedamąja dalimi įvairiose kosmetikos formulėse, skirtose odos senėjimo požymių mažinimui ir drėkinimui.

Saugumo informacija

Natrio acetyluotas hialuronatas, žinomas dėl savo drėkinamųjų savybių, yra laikomas saugiu kosmetikos ingredientu odai. Jo saugumas buvo išsamiai ištirtas ir patvirtintas įvairiuose toksikologiniuose bei dermatologiniuose tyrimuose. Šis ingredientas yra hialurono rūgšties darinys, kuris, būdamas modifikuotas, įgyja ilgesnį poveikio laiką ir geresnę prigludimo prie odos savybę. Natrio acetyluoto hialuronato molekulės geba pritraukti ir sulaikyti didelius vandens kiekius, taip užtikrindamos intensyvų odos hidrataciją. Jis taip pat yra švelnus ir mažai alergizuojantis, todėl tinka net ir jautriai odai. Be to, šis ingredientas nesukelia uždegimo ir yra nekomedogeniškas, o tai reiškia, kad jis netrukdo porų veiklai ir nesukelia spuogų. Dėl šių priežasčių natrio acetyluotas hialuronatas plačiai naudojamas įvairiose odos priežiūros formulėse, siekiant pagerinti odos būklę ir apsaugoti jos drėgmės barjerą.

Moksliniai tyrimai

Natrio acetiluotas hialuronatas (Sodium Acetylated Hyaluronate), taip pat žinomas kaip Super Hyaluronic Acid, yra chemiškai modifikuotas hialurono rūgšties darinys, kuris, pasižymėdamas didesniu lipofiliniu pobūdžiu, užtikrina ilgesnį drėkinimą ir geresnį odos prilipimą lyginant su įprastine hialurono rūgštimi. Moksliniai tyrimai atskleidžia, kad šis ingredientas gali efektyviai pagerinti odos elastingumą ir sumažinti smulkias raukšleles, kadangi jis giliau prasiskverbia į odos sluoksnius ir palaiko drėgmės balansą. Natrio acetiluotas hialuronatas pasižymi uždegimą slopinančiomis savybėmis, todėl yra naudojamas ne tik kaip odos drėkiklis, bet ir kaip ingredientas, kuris padeda raminti sudirgusią odą. Dėl šių priežasčių jis yra vertinamas farmacijos ir kosmetikos pramonėje ir plačiai taikomas inovatyvių drėkinamųjų produktų formulėse.

Tvarumas

Natrio acetiluotas hialuronatas (Sodium Acetylated Hyaluronate) yra modifikuota hialurono rūgšties forma, naudojama kosmetikoje dėl savo gebėjimo pritraukti ir išlaikyti drėgmę odoje. Dėl jo sintetinio pobūdžio, išgavimo procesas yra labiau kontroliuojamas ir mažiau priklausomas nuo natūralių išteklių, pavyzdžiui, gyvūninės kilmės produktų ar augalų ekstraktų, kurie gali turėti didesnį poveikį aplinkai dėl intensyvaus žemės ūkio ar gyvūnų pašarų gamybos. Tačiau, nors šis ingredientas yra laboratorijoje sukurtas ir jo gamyba gali būti efektyvesnė nei natūralių alternatyvų, svarbu atsižvelgti į cheminių medžiagų, reikalingų sintezei, poveikį aplinkai, įskaitant galimą toksinių šalutinių produktų atsiradimą ir energijos sąnaudas per apdorojimo etapus. Tvarumo aspektu vertinant, būtina analizuoti ir vertinti visą natrio acetiluoto hialuronato gyvavimo ciklą, įskaitant žaliavų išgavimą, gamybos procesą ir galutinio produkto panaudojimą, taip pat galimas ilgalaikes ekologines pasekmes.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje kosmetikos ingredientų, įskaitant natrio acetiluotą hialuronatą, naudojimas reglamentuojamas Kosmetikos reglamento (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato, kad visi kosmetikos produktai turėtų būti saugūs žmogaus sveikatai, kai jie naudojami pagal paskirtį, įskaitant numatomą ilgalaikį naudojimą. Šis ingredientas yra žinomas dėl savo drėkinamųjų savybių ir gebėjimo pagerinti odos elastingumą. Natrio acetiluotas hialuronatas, kaip ir kiti kosmetikos ingredientai, turi atitikti griežtus saugos reikalavimus ir jo kiekis produktuose turi būti nustatytas remiantis moksliniais saugumo įvertinimais. Nors konkrečių ribojimų šiam ingredientui ES reglamentuose nenurodyta, bet kiekvienas produktas, kuriame jis yra, privalo būti įvertintas dėl saugumo ir ženklinamas atitinkamai. Kitose rinkose, pavyzdžiui, Japonijoje, natrio acetiluotas hialuronatas yra įtrauktas į kosmetikos ingredientų sąrašą, kuris taip pat reguliuojamas pagal nacionalinės teisės aktus, siekiant užtikrinti vartotojų saugumą.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa