Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Sodium Dodecylbenzenesulfonate | Sodium Dodecylbenzenesulfonate | Natrio dodecilbenzenosulfonatas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas natrio dodecilbenzenosulfonatas gaminamas iš sulfonacijos proceso, kuris apima dodecilbenzeno ir natrio sulfito reakciją. Procesas vyksta specialioje reaktoriaus aplinkoje, kurioje dodecilbenzenas ištirpinamas tirpale, o į jį įpilama natrio sulfito tirpalas. Reakcijos metu susidaro natrio dodecilbenzenosulfonato druska, kuri išskiriama ir išvaloma, būtinas norint gauti šį kosmetikos ingredientą, dažnai naudojamą kaip emulsiklis ir paviršiaus aktyvusis agentas.

Paskirtis ir nauda

Natrio dodecilbenzensulfonatas dažnai pasitelkiamas kaip paviršiaus aktyvi medžiaga kosmetikos produktuose, įskaitant plaukų priežiūros ir odos valymo gaminius, dėl jo gebėjimo efektyviai šalinti nešvarumus ir riebalus. Ši sintetinė medžiaga veikia detoksikuojančiai, padeda suskaidyti riebalų molekules, todėl yra vertinama už galimybę gerinti šampūnų ir prausiklių putojimo savybes. Be to, natrio dodecilbenzensulfonato stabilumas šarminėje ir rūgštinėje aplinkoje bei suderinamumas su kitais paviršiaus aktyviais agentais leidžia sukurti veiksmingus ir ilgalaikius kosmetikos produktus. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į galimą odos ir akies dirginimą, todėl jo koncentracija produktuose turėtų būti atidžiai reguliuojama.

Saugumo informacija

Natrio dodecilbenzensulfonatas yra anijoninis paviršiaus aktyvusis junginys, dažnai naudojamas kaip valiklis kosmetikos produktuose, tokiuose kaip šampūnai ar prausikliai. Nors jis efektyviai pašalina nešvarumus ir riebalus, jo saugumas odai gali kelti klausimų. Dermatologiniai tyrimai rodo, kad natrio dodecilbenzensulfonatas gali sukelti odos dirginimą, ypač jautriai odai ar esant didesnėms jo koncentracijoms produktuose. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad ilgalaikis ar per didelis šios medžiagos poveikis gali sukelti sausumą ir odos sudirginimą, nes ji pažeidžia lipidų barjerą, kuris apsaugo odos drėgmės balansą. Dėl šios priežasties rekomenduojama vengti aukštos koncentracijos natrio dodecilbenzensulfonato produktų, ypač asmenims su jautria ar linkusia į alergijas oda.

Moksliniai tyrimai

Natrio dodecilbenzensulfonatas yra anijoninis paviršinio aktyvumo medžiaga, dažnai naudojama kaip valiklis ir emulsiklis kosmetikos produktuose dėl jo gebėjimo efektyviai šalinti nešvarumus ir riebalus. Moksliniuose tyrimuose, atsižvelgiant į saugumą ir toksiškumą, buvo atlikta keletas toksikologinių ir ekotoksikologinių studijų. Pavyzdžiui, Europos Cheminių medžiagų agentūros duomenys rodo, kad natrio dodecilbenzensulfonatas turi aukštą biologinės skaidymosi lygį, tačiau tai gali sukelti akutų toksiškumą vandens organizmams. Be to, nors laikomas saugiu žmogaus vartojimui mažais kiekiais, jo poveikis odai gali skirtis priklausomai nuo asmens jautrumo ir produkto koncentracijos. Mokslinėje literatūroje taip pat pabrėžiama galimybė kauptis aplinkoje, todėl yra svarbu atlikti tolesnius tyrimus, siekiant nustatyti ilgalaikį poveikį ekosistemoms ir žmogaus sveikatai.

Tvarumas

Natrio dodecilbenzensulfonatas yra sintetinis paviršiaus aktyvusis medžiaga, naudojama įvairiose pramonės šakose, įskaitant kosmetikos gamybą, dėl savo putojimo ir valymo savybių. Tačiau jo tvarumas ir poveikis aplinkai kelia tam tikrų susirūpinimą, ypač atsižvelgiant į žaliavų išgavimo ir apdorojimo procesus. Gamyboje naudojami benzeno junginiai gali kilti iš naftos perdirbimo, kas susiję su iškastinių kuro šaltinių eksploatacija ir su tuo susijusiu neigiamu poveikiu aplinkai. Be to, gamybos metu gali išsiskirti pavojingi chemikalai, kurie daro žalą vandens telkiniams ir gyvajai gamtai, jei nėra tinkamai valomi ir šalinami. Nors ši medžiaga yra biologiškai skaidoma, jos skaidymosi greitis ir produktai gali skirtis priklausomai nuo aplinkos sąlygų, o tai reiškia, kad jos poveikis aplinkai ilgalaikėje perspektyvoje gali būti nevienareikšmis. Dėl šių priežasčių tvarumo aspektai yra svarbus tyrimų objektas, siekiant nustatyti ir sumažinti galimą neigiamą poveikį aplinkai.

Reguliavimas

Natrio dodecilbenzensulfonatas yra dažnai naudojamas paviršiaus aktyvusis agentas kosmetikoje, pavyzdžiui, šampūnuose ir valikliuose, dėl jo putojimo ir valymo savybių. Europos Sąjungoje šio ingrediento naudojimas yra reglamentuojamas ES kosmetikos reglamentu, kuris nustato saugos reikalavimus visiems kosmetikos produkto sudedamosioms dalims. Nors konkrečios leistinos natrio dodecilbenzensulfonato koncentracijos kosmetikoje nėra nurodytos, visi ingredientai turi atitikti bendrą reikalavimą, kad produktas būtų saugus vartotojui. Taip pat šis ingredientas turi būti įtrauktas į produkto ingredientų sąrašą, jei jo koncentracija viršija 0,01%. Kitose rinkose, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose, natrio dodecilbenzensulfonatas taip pat turi atitikti Federalinės maisto, vaistų ir kosmetikos įstatymo reikalavimus, o jo saugumas yra reguliuojamas JAV Maisto ir vaistų administracijos. Vis dėlto, tiek ES, tiek kitose šalyse, gamintojai privalo atlikti saugumo įvertinimą, užtikrinti, kad jų produktai neviršija nustatytų ribų ir yra saugūs vartotojui.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa