Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Soybean Ferment Extract | Soybean Ferment Extract | Laktobacilų/sojos fermento ekstraktas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientų sojos fermento ekstrakto šaltinis yra sojų pupelės. Ekstrakcijai naudojamas fermentacijos procesas, kurio metu iš sojų pupelių išgaunamas koncentruotas ir veiksmingas ingredientas, naudojant specialias technologijas ir įvairias cheminės medžiagas. Ekstraktas yra turtingas antioksidantais ir kitomis naudingomis medžiagomis, kurios gali būti naudingos odai.

Paskirtis ir nauda

Sojos fermento ekstraktas yra vertinamas kosmetikos pramonėje dėl savo antioksidacinių savybių, kurios padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir lėtinti odos senėjimo procesus. Jis pagerina odos drėgmės lygį, dėl ko oda tampa minkštesnė ir lygesnė. Ekstrakte esantys izoflavonai imituoja estrogeno poveikį, teigiamai veikdami hormonų pusiausvyrą odos lygyje ir padėdami sumažinti hiperpigmentacijos atvejus. Dėl šių savybių ekstraktas dažnai naudojamas produktuose, skirtuose brandžiai odai, ir produktuose, kurie siekia sumažinti pigmentacijos problemas bei suteikti odai sveikesnį išvaizdą.

Saugumo informacija

Sojos fermento ekstraktas yra švelnus odai ir gali padėti gerinti odos drėkinimą bei elastingumą, nekeliant dirginimo ar alerginių reakcijų rizikos. Fermentacija sumažina alergenų kiekį, todėl ekstraktas laikomas saugiu net jautriai odai. Svarbu stebėti individualią odos reakciją, ypač turint jautrią odą.

Moksliniai tyrimai

Tyrimai rodo, kad sojos fermento ekstraktas turtingas izoflavonų, kurie gali prisidėti prie odos stangrumo bei elastingumo gerinimo, mažinti UV spindulių sukeltą odos pažeidimą ir veikti kaip natūralus depigmentacijos agentas. Ekstraktas taip pat gali veiksmingai mažinti uždegiminius procesus odoje ir turi antimikrobinių savybių, kurios yra svarbios kovojant su odos problemomis, tokiais kaip aknė. Poveikio mechanizmai ir nauda odai vis dar yra tyrinėjami, o efektyvumas ir saugumas priklauso nuo koncentracijos, formulės ir vartojimo būdo.

Tvarumas

Sojos fermento ekstraktas yra vertinamas dėl tvarumo, nes sojų auginimas gali būti atliekamas ekologiškai, remiantis tvarios žemdirbystės principais. Fermentacijos procesas yra mažiau teršiantis aplinką lyginant su tradiciniais ekstrahavimo būdais. Svarbu, kad ekstraktas būtų išgaunamas iš tvarių šaltinių, kur sojų pupelės auginamos atsakingai, nekenkiant vietos ekosistemoms ir užtikrinant žemės ūkio tvarumą.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje sojų fermento ekstrakto naudojimą reglamentuoja Europos Kosmetikos reglamentas (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato, kad visi kosmetikos produktai turi būti saugūs vartotojo sveikatai. Gamintojai privalo atlikti produkto saugumo įvertinimą prieš pateikiant produktą į rinką. ES reglamentai tiesiogiai nenustato specifinių ribojimų dėl sojų fermento ekstrakto koncentracijos kosmetikos produktuose. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV ar Azijoje, naudojimas priklauso nuo vietinių reguliavimo institucijų nustatytų taisyklių ir normų.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa