Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Sorbitol | Sorbitol | Sorbitolis

Kategorija

Drėkikliai

Šaltinis

Sorbitolis yra daugiafunkcinis ingredientas, kuris dažniausiai gaunamas iš kukurūzų sirupo per hidrogenizacijos procesą, kai gliukozės molekulės yra paverčiamos į sorbitolį. Šis cheminis procesas apima aukštą slėgį ir vandenilio naudojimą esant katalizatoriui, paprastai nikeliui, kuris padeda skatinti reakciją. Sorbitolis taip pat gali būti išgaunamas iš vaisių ir jūrinių dumblių, tačiau pramoninė gamyba iš kukurūzų sirupo yra efektyvesnė ir ekonomiškai naudingesnė dėl žaliavų prieinamumo ir gamybos masto.

Paskirtis ir nauda

Sorbitolis kosmetikoje naudojamas kaip drėkiklis, tekstūros stabilizatorius ir odos kondicionierius. Jis efektyviai pritraukia drėgmę iš oro į odos paviršių, todėl yra vertinamas dėl savo gebėjimo išlaikyti odos hidrataciją. Be to, sorbitolis padeda išvengti produktų išdžiūvimo ir sugrumulavimo, taip užtikrindamas tolygų ir vienodą kosmetikos produkto tekstūrą.

Saugumo informacija

Sorbitolis laikomas saugiu kosmetikos ingredientu, kuris retai sukelia alergines reakcijas ar dirginimą. Jis yra plačiai naudojamas įvairiuose kosmetikos produktuose, įskaitant odos priežiūros ir makiažo gaminius, ir yra patvirtintas naudoti kosmetikoje tiek Europos Sąjungoje, tiek Jungtinėse Amerikos Valstijose. Nepaisant to, rekomenduojama vartotojams su jautria oda ar specifinėmis alergijomis atidžiai tikrinti produktų sudėtį.

Moksliniai tyrimai

Moksliniai tyrimai parodė, kad sorbitolis efektyviai padeda išlaikyti odos drėgmės balansą, o tai svarbu odos sveikatai ir išvaizdai. Be to, tyrimai rodo, kad dėl savo cheminių savybių sorbitolis gali padėti stabilizuoti kosmetikos produktų formulės, užtikrindamas ilgesnį jų tinkamumo naudoti laiką ir geriau išlaikant aktyviųjų ingredientų efektyvumą.

Tvarumas

Sorbitolio gamyba, remiantis kukurūzų sirupo fermentacija, yra laikoma palyginti tvari, nes ji leidžia efektyviai panaudoti žemės ūkio atliekas ir subproduktus. Tačiau tvarumo aspektas taip pat priklauso nuo kukurūzų auginimo praktikų, įskaitant naudojamų trąšų ir pesticidų kiekį, kurie gali turėti įtakos aplinkai.

Reguliavimas

Sorbitolis yra reguliuojamas kaip kosmetikos ingredientas tiek Europos Sąjungoje, tiek Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur jis įtrauktas į saugių naudoti kosmetikos ingredientų sąrašus. Reguliavimo institucijos nuolat peržiūri naujausius mokslinius duomenis apie ingredientų saugumą, užtikrindamos, kad jų naudojimas kosmetikoje nekelia grėsmės vartotojų sveikatai.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa