Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Squalane | Squalane | Skvalanas

Kategorija

Minkštikliai

Šaltinis

Skvalanas, populiarus kosmetikos ingredientas, yra išgaunamas iš skvaleno – natūralios medžiagos, randamos ryklių kepenų aliejuje, alyvuogių ir cukranendrių. Skvalenas hidrinamas, kad būtų sukurtas stabilus ir sočioji forma – skvalanas. Gautas skvalanas yra skaidrus, bekvapis ir lengvas aliejus, kuris suderinamas su žmogaus oda. Dėl aplinkosauginių susirūpinimų, susijusių su ryklių kepenų aliejumi, kosmetikos pramonė pasislinko link augalinių šaltinių, tokių kaip alyvuogės ir cukranendrės, skvalano gamybai.

Paskirtis ir nauda

Squalanas, gaunamas iš alyvuogių arba rykliaus kepenų aliejaus, yra ne tik populiarus kosmetikos ingredientas, bet ir efektyvus odos drėkiklis. Jis imituoja natūralius odos lipidus ir padeda išlaikyti drėgmę bei elastingumą. Dėl savo molekulinės struktūros, squalanas lengvai įsiskverbia į odą, nekeliant riebumo jausmo ar užkimšant poras. Be to, šis ingredientas pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, saugo odą nuo laisvųjų radikalų sukeliamos žalos ir stiprina epidermio barjerą. Squalanas taip pat gali sumažinti uždegimą, todėl jis tinka jautrios odos priežiūrai.

Saugumo informacija

Squalanas yra natūraliai randamas odos lipidų sluoksnyje ir dėl savo suderinamumo su odos lipidais yra laikomas itin saugiu kosmetikos ingredientu. Jis yra hidrokarbonatas, kuris imituoja natūralų odos sebumą, todėl yra lengvai įsisavinamas be alerginių reakcijų ar uždegimų rizikos. Tyrimai patvirtina, kad squalanas yra nekomedogeninis, tai reiškia, kad jis neužkemša porų ir neturi būdingų kenksmingų poveikių. Squalanas pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, saugančiomis odą nuo laisvųjų radikalų.

Moksliniai tyrimai

Squalanas, išgautas iš augalinės kilmės šaltinių, tokių kaip alyvuogių aliejus, arba sintetiniu būdu, yra prisotintas nepakeičiamaisiais omega-2 riebalų rūgštimis, svarbiais odos lipidų barjero atstatymui ir palaikymui. Moksliniuose tyrimuose nustatyta, kad squalanas efektyviai sumažina vandens netekimą, suteikdamas odai hidratacijos ir pagerindamas jos elastingumą bei glotnumą. Be to, squalano antioksidacinės savybės padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos.

Tvarumas

Skvalanas dažniausiai gaunamas iš augalinių šaltinių, tokių kaip alyvuogių aliejus, amaranto sėklos ar cukranendrių, kurie yra tvarūs ir neturi žalingo poveikio aplinkai. Augalinės kilmės skvalano gamyba sumažina poreikį eksploatuoti jūrų ekosistemas ir leidžia kontroliuoti išteklių naudojimą tvariai. Šiuolaikinės perdirbimo technologijos leidžia išgauti skvalaną efektyviau ir aplinkai draugiškiau.

Reguliavimas

Squalanas, hidrokarbonatas gaunamas iš augalinio ir gyvūninio šaltinių, Europos Sąjungoje reglamentuojamas kaip saugus kosmetikos ingredientas. Jo naudojimas turi atitikti griežtus ES kosmetikos reglamentus, įskaitant Reglamentą (EB) Nr. 1223/2009 dėl kosmetikos produktų, kuris nustato, kad visi kosmetikos produktai turi būti saugūs vartotojo sveikatai. JAV rinkoje squalano naudojimas yra neapribotas, tačiau vis tiek privalo atitikti saugumo standartus.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa