Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Taraxacum Officinale Extract | Dandelion Extract | Pievagrybių ekstraktas

Kategorija

Aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Taraxacum officinale ekstraktas, kitaip vadinamas pienių ekstraktu, yra gaminamas iš pienių augalo. Ekstrakcijos procesas apima augalo viršutines dalis, įskaitant lapus ir žiedus, kurie yra surinkti ir ištraukti tirpiklių būdu. Dažniausiai naudojami tirpikliai yra vanduo, etanolis arba jų mišinys. Prieš ekstrakciją augalinė medžiaga būna išdžiovinta ir sumalta į miltelius. Baigus ekstrakciją, tirpiklis pašalinamas filtravimo arba išgarinimo būdu, paliekant koncentruotą ekstraktą, turtingą bioaktyviomis medžiagomis, tokiomis kaip flavonoidai, fenolinės rūgštys ir seskviterpenų laktonai. Galutinis ekstraktas paprastai yra standartizuojamas, kad būtų užtikrintas nuoseklus veikliųjų ingredientų lygis, naudojamas kosmetikos formulėse.

Paskirtis ir nauda

Taraxacum officinale ekstraktas yra vertinamas odos priežiūros pramonėje dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių. Šis ekstraktas taip pat yra turtingas vitaminų ir mineralų, kurie gali prisidėti prie odos drėkinimo ir maitinimo. Dėl šių savybių, pienių ekstraktas yra populiarus ingredientas įvairiuose odos priežiūros produktuose, įskaitant veido kremus, serumus ir kaukes.

Saugumo informacija

Taraxacum officinale ekstraktas yra vertinamas kosmetikos pramonėje dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių. Atlikus dermatologinius tyrimus, nustatyta, kad šis ekstraktas yra saugus daugumai odos tipų, nesukeliant dirginimo ar alerginių reakcijų. Tačiau, kaip ir bet kurio kito kosmetikos ingrediento atveju, svarbu atkreipti dėmesį į galimą individualų netoleravimą ar alergiją.

Moksliniai tyrimai

Taraxacum officinale ekstraktas yra vertinamas dėl savo potencialo kosmetikos pramonėje, kuris yra pagrįstas moksliniais tyrimais. Mokslinėje literatūroje aprašoma, kad šis augalų ekstraktas turi antioksidacinių savybių dėl turtingo fenolinių junginių kiekio. Be to, atlikti tyrimai parodė, kad pieneles ekstraktas gali veikti kaip natūralus odos drėkintuvas ir uždegimą mažinanti medžiaga. Taip pat yra užfiksuoti antimikrobiniai ir priešuždegiminiai ekstrakto efektai, kurie gali būti naudingi kovojant su odos problemomis, tokiais kaip aknė.

Tvarumas

Taraxacum officinale ekstraktas yra vertinamas kosmetikos pramonėje dėl savo priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių, tačiau jo tvarumas yra ne mažiau svarbus aspektas. Pienių šaknys ir lapai, iš kurių išgaunamas ekstraktas, yra atsinaujinantys augaliniai ištekliai, augantys be didelių žmogaus įsikišimų, kas mažina ekologinį pėdsaką. Procesas, per kurį iš pienių gaunamas ekstraktas, taip pat turi atitikti aplinkosauginius standartus – naudojant švarias ir efektyvias technologijas, kurios sumažina energijos sąnaudas ir neleidžia atsirasti kenksmingų šalutinių produktų.

Reguliavimas

Europos Sąjunga reglamentuoja kosmetikos produktų sudėtines dalis pagal Kosmetikos reglamentą (EC) No 1223/2009, kuris užtikrina, kad visi kosmetikos produktai, parduodami ES, būtų saugūs vartotojų sveikatai. Taraxacum Officinale (pienių) ekstraktas, naudojamas kosmetikoje dėl savo priešuždegiminių ir drėkinančių savybių, taip pat yra šio reglamento apimtis. Kiekvienas produktas, kuriame yra šis ekstraktas, turi būti įvertintas dėl saugumo, o duomenys apie ingrediento koncentraciją ir poveikį turi būti pateikti produkto informaciniame faile (PIF).

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa