Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Tyrosine | Tyrosine | Tirozinas

Kategorija

Aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento tirozino šaltinis yra fenilalaninas, kuris yra natūraliai randamas tam tikruose maisto produktuose, tokiuose kaip sojos pupelės, moliūgai ir avokadai. Tirozinas gaminamas iš fenilalanino per chemines reakcijas, kurios apima hidrolizę, dekarboksilaciją ir kitus procesus. Pirminis fenilalanino šaltinis yra fermentacija, kuriai naudojami mikroorganizmai, tokiu būdu gaunamas tirozinas. Toliau šis ingredientas yra išgryninamas ir rafinuojamas, siekiant gauti galutinį produktą, kuris yra naudojamas kosmetikos gamyboje. Tai sudėtingas procesas, reikalaujantis aukštos kokybės kontrolės ir specializuotų įrenginių.

Paskirtis ir nauda

Tyrozinas kosmetikoje dažnai naudojamas dėl jo savybės skatinti melanino gamybą, veikti kaip antioksidantas ir pagerinti odos apsaugą nuo UV spindulių. Taigi, kosmetikos produktuose tyrozinas yra vertinamas dėl jo gebėjimo skatinti odos pigmentaciją ir apsaugoti odą nuo aplinkos veiksnių.

Saugumo informacija

Tyrozinas kosmetikoje, naudojamas kaip pigmentaciją skatinantis ir odos kondicionuojantis agentas, yra amino rūgštis, natūraliai randama odos baltymuose. Tyrimai rodo, kad tyrozinas yra saugus odai ir nesukelia toksiškumo ar alerginių reakcijų. Europos Komisijos mokslinis komitetas kosmetikos ir ne maisto produktų saugai (SCCS) yra įvertinęs tyrozino saugumą, nustatęs, kad jis neturi genotoksiško poveikio, ir pabrėžęs atsakingą jo naudojimą, atsižvelgiant į individualias odos ypatybes.

Moksliniai tyrimai

Tyrozinas, aminorūgštis, yra svarbus kosmetikos ingredientas, ypač svarbus odos pigmentacijos procesuose. Tyrimai rodo, kad tyrozinas veikia kaip melanino sintezės pirmtakas. Dėl šios priežasties tyrozinas dažnai naudojamas produktuose, skirtuose skatinti saulės įdegį arba mažinti pigmentacijos sutrikimus. Buvę atlikti klinikiniai tyrimai, kurie tiria tyrozino efektyvumą ir saugumą kaip odos atjauninimo ir apsaugos nuo aplinkos veiksnių ingredientą.

Tvarumas

Tyrozinas, amino rūgštis, naudojama kosmetikos pramonėje kaip odą kondicionuojanti medžiaga ir melanino sintezės skatintojas, dažniausiai gaunama biosintetiniu būdu. Natūralios kilmės tyrozino išgavimas iš žaliavų gali kelti tvarumo problemas, todėl ieškoma būdų, kaip sumažinti šio proceso poveikį aplinkai.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje kosmetikos ingredientų, įskaitant ir tiroziną, naudojimas reglamentuojamas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu dėl kosmetikos produktų. Tirozinas, kaip kosmetikos sudedamoji dalis, turi atitikti saugumo reikalavimus, tačiau specifinių ribojimų dėl tirozino koncentracijos kosmetikos produktuose ES reglamentas tiesiogiai nenustato. Tai saugus ingredientas, naudojamas kosmetikoje nedidelėmis koncentracijomis.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa