Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Zinc Oxide | Zinc Oxide | Cinko oksidas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientų cinko oksido šaltinis yra mineralas cinkitas, kuris dažniausiai randamas gamtoje kaip cinko rūdos. Ekstrakcijos procesas prasideda nuo rūdos susmulkimo ir perdirbimo į miltelius. Toliau, cinko rūda yra tirpinama stipriame rūgščiame tirpale, kad būtų išgautas cinko sulfatas. Šis sulfatas yra toliau apdorojamas elektrolizės būdu, kuris leidžia išgauti grynąjį cinko metalą. Galiausiai, šis metalas yra oksiduojamas, sudarant cinko oksidą, kuris yra naudojamas kosmetikos gamyboje dėl savo saulės apsauginių savybių.

Paskirtis ir nauda

Cinko oksidas, naudojamas kosmetikos pramonėje, pasižymi saugia ir veiksminga apsauga nuo ultravioletinių (UV) spindulių, todėl yra populiarus ingredientas saulės apsaugos kremuose. Jis veikia kaip fizinis saulės filtras, atspindėdamas ir sklaidydamas UVA ir UVB spindulius, taip sumažindamas jų poveikį odai. Be to, cinko oksidas turi priešuždegimines savybes, kurios padeda raminti odą ir mažinti paraudimą, todėl jis taip pat naudojamas produktuose, skirtuose jautriai ar uždegimų linkusiai odai. Taip pat šis ingredientas gali veikti kaip antiseptikas, sumažindamas bakterijų augimą ant odos paviršiaus, kas yra svarbu aknės gydymo produktuose.

Saugumo informacija

Cinko oksidas, plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje, yra vertinamas dėl savo saugumo odai savybių, ypač kaip fizikinis saulės apsaugos filtras, pasižymintis gebėjimu atspindėti UVA ir UVB spindulius. Dermatologiniai tyrimai rodo, kad cinko oksidas yra ne tik efektyvus, bet ir mažai alergizuojantis, todėl jis tinkamas net jautriai odai. Taip pat svarbu paminėti, kad cinko oksidas nėra priskiriamas nano dalelėms, kurios gali prasiskverbti į giliausius odos sluoksnius, vadinasi, jis laikomas neinvasiniu ir nekeliu pavojų sveikatai.

Moksliniai tyrimai

Cinko oksidas (ZnO) – tai dažnai naudojamas ingredientas kosmetikoje, ypač saulės apsaugos produktuose dėl jo gebėjimo atspindėti, absorbuoti ir sklaidyti tiek UVA, tiek UVB spindulius. Tyrimai rodo, kad cinko oksidas yra ne tik efektyvus saulės filtras, bet ir turi savybių, kurios padeda kovoti su odos uždegimais ir turi antimikrobinių savybių, todėl yra naudojamas gydant įvairias odos būkles, tokias kaip aknė. Be to, skirtingai nuo kai kurių cheminių saulės filtrų, cinko oksidas yra laikomas saugiu ir netoksišku odai, nes neperšlampamas į gilesnius odos sluoksnius.

Tvarumas

Cinko oksidas (ZnO) yra dažnai naudojamas kosmetikos pramonėje dėl savo apsauginių nuo saulės, antiseptinių ir odą raminačių savybių, tačiau jo tvarumo aspektas reikalauja išsamios analizės. Pats cinko oksido išgavimas yra susijęs su cinko rūdos, kuri dažniausiai yra sfaleritas, anglicitas arba smithsonitas, gavyba, kuri gali turėti neigiamą poveikį aplinkai, įskaitant dirvožemio ir vandens taršą sunkiaisiais metalais ir kitais toksinais. Be to, pati cinko rūdos perdirbimo procedūra reikalauja energijos ir gali išskirti teršalus, kaip antai sieros dioksidą, kuris prisideda prie oro taršos ir rūgštinių lietų susidarymo. Nors cinko oksidas yra neorganinis junginys ir laikomas saugiu bei stabilu kosmetikos ingredientu, tvarumo požiūriu svarbu atsižvelgti į jo gamybos ciklo ekologinį pėdsaką, taip pat į galimybes mažinti poveikį aplinkai naudojant perdirbtą cinką arba tausojant išteklius efektyvesnėmis gavybos ir perdirbimo technologijomis.

Reguliavimas

Cinko oksidas (ZnO) yra plačiai naudojamas kosmetikoje kaip saulės apsaugos filtrų ingredientas, kuris veikia kaip fizinis blokatorius, atspindėdamas ir sklaidydamas UVA bei UVB spindulius. Europos Sąjungoje cinko oksido naudojimas kosmetikoje yra reglamentuojamas ES Reglamentu Nr. 1223/2009 dėl kosmetikos produktų, kuris nustato, kad cinko oksidas gali būti naudojamas be ribojamo kiekio, jei jis nėra naudojamas kaip nano medžiaga. Tačiau, kai cinko oksidas yra naudojamas nano formoje, jo naudojimas turi atitikti tam tikrus saugumo reikalavimus ir turi būti nurodytas etiketėje. Kitose rinkose, pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose, cinko oksidas yra laikomas saugiu kaip sudedamoji medžiaga saulės kremams ir nėra nustatytas konkretus ribojamas kiekis, o Australijoje, cinko oksidas nano formoje taip pat gali būti naudojamas saulės apsaugos priemonėse, laikantis nustatytų saugos reikalavimų. Svarbu paminėti, kad visuose šiuose reglamentuose yra didelis dėmesys cinko oksido saugumui ir efektyvumui, todėl jis turi atitikti griežtus kokybės ir tyrimų standartus prieš patenkant į rinką.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa