Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Ci 15985 | Yellow 6 | E110

Kategorija

Emulsikliai

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento Ci 15985 šaltinis yra tartrazinas, sintetinis dažiklis, atsirandantis iš anilino, sulfamo rūgšties ir formaldehido reakcijos. Šios medžiagos pirminė žaliava – nafta, iš kurios išgaunamas anilinas, o sulfamo rūgštis – iš jos amonio druskos. Tartrazino molekulė susidaro sintezės metu, kuriam būtini aukšti temperatūros ir slėgio lygiai. Baigiamasis etapas yra gryninimas, rezultate gautas produktas – tartrazinas, yra vartojamas kaip pigmentas kosmetikos industrijos gaminiuose.

Paskirtis ir nauda

Ci 15985, dar vadinamas Tartrazinu, yra dirbtinis geltonos spalvos pigmentas, dažnai aptinkamas nagų lako, šampūnų, dušo želių ir kitų asmeninės priežiūros produktų sudėtyje. Vandenyje tirpstantis dažiklis suteikia estetinę vertę, pagerindamas vartotojo patirtį ir užtikrindamas spalvos stabilumą net esant įvairioms eksploatacijos sąlygoms. FDA patvirtina Ci 15985 kaip saugų, tačiau alergiški asmenys gali jausti neigiamą poveikį, todėl būtina ingrediento buvimą žymėti ant produkto etiketės.

Saugumo informacija

Geltonasis 6, arba Ci 15985, yra saugus kosmetikos komponentas, kaip patvirtino Europos Sąjungos cheminių medžiagų įvertinimo komitetas (SCCS), atsižvelgiant į esamas sąlygas ir koncentracijas. Alergines reakcijas ar odos jautrumą gali sukelti azo dažai, tačiau tokie atvejai yra neįprasti. Nepaisant to, ES draudžia Ci 15985 naudojimą lūpų ir burnos higienos produktuose dėl galimo neigiamo poveikio.

Moksliniai tyrimai

Moksliniai tyrimai parodė, kad Ci 15985, naudojamas kaip azo dažiklis, yra plačiai paplitęs kosmetikos produktuose. Nors EFSA ir FDA nustatė leistinas dažiklio koncentracijas siekiant užtikrinti vartotojų saugumą, kai kurie tyrimai atskleidė galimas alergines reakcijas ir hiperaktyvumo atvejus vaikams. Todėl mokslinė bendruomenė tęsia tyrimus apie ilgalaikį Ci 15985 poveikį odai ir sveikatai, stengdamasi nustatyti galimas rizikas ir saugumo profilį.

Tvarumas

CI 15985, žinomas kaip Žlutis 6, yra su aplinkosaugos iššūkiais susiduriantis azo spalvų dažiklis. Jo gamyba gali turėti neigiamą poveikį aplinkai dėl toksinių šalutinių produktų ir atliekų. Ekstrahavimo ir perdirbimo procesai reikalauja energijos, todėl būtina optimizuoti šiuos procesus, mažinant anglies dioksido emisijas ir kitus aplinkosauginius padarinius. ES įvertina dažiklio tvarumą atsižvelgdama į visą jo gyvavimo ciklą ir poveikį aplinkai.

Reguliavimas

Ci 15985, dar žinomas kaip Žalvario geltonasis 6, yra reguliuojamas ES reglamentu (EB) Nr. 1223/2009, kuriame nurodomos maksimalios leistinos koncentracijos ir vartojimo sąlygos. Odos priežiūros produktuose leidžiama koncentracija yra iki 0,1%, o nuplaunamuose produktuose – iki 2%. JAV FDA taip pat kontroliuoja dažiklio naudojimą, o dėl alergijų rizikos ingrediento buvimas privalo būti aiškiai nurodytas ant pakuotės.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa