Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Ci 16185 | D&C Red No. 17 | Ci 16185 – Violetinis 2

Kategorija

Emulsikliai

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento Ci 16185 šaltinis yra azorubinas, sintetinis organinis dažiklis. Jis sintezuojamas iš anilino, sulfamo rūgšties ir formaldehido. Reakcijos metu anilinas su sulfamo rūgštimi formuoja tarpinį produktą, kuris toliau oksiduojamas ir jungiamas su formaldehidu. Sintezės procesas vyksta keletą etapų, reikalaujant tikslios temperatūros palaikymo. Azorubinas pasižymi intensyvia raudona spalva ir yra vertinamas dėl pigmentacijos.

Paskirtis ir nauda

CI 16185, dar žinomas kaip Azorubinas, yra populiarus spalvos priedas kosmetikos gaminiuose, skirtas suteikti produktams estetišką išvaizdą. Šis dažas yra patvirtintas naudoti ES ir išsiskiria ryškumu bei stabilumu įvairiose formulėse. Jis dažniausiai pridedamas prie lūpų dažų, veido makiažo, plaukų priežiūros priemonių, padedant išryškinti jų vizualinį patrauklumą. Pasižymėdamas atsparumu šviesai ir šilumai, azorubinas užtikrina ilgalaikę spalvos išsaugojimą kosmetikoje. Nepaisant plačios naudojimo apimties, reikia atkreipti dėmesį į galimą alerginį jautrumą šiam dažikliui, todėl jis turi būti aiškiai nurodytas ant produkto pakuočių.

Saugumo informacija

Azorubinas, žinomas kaip CI 16185, yra ES reglamentuojamas kaip saugus kosmetikos komponentas, kai naudojamas leistinose koncentracijose. ECHA pripažįsta šį ingredientą saugiu, jei netaikomas ant jautrių odos sričių. Jis įrašytas į ES Kosmetikos direktyvos saugių ingredientų sąrašą, kas užtikrina reguliarų jo saugumo vertinimą. Vis dėlto, alerginė reakcija gali išsivystyti tarp tam tikrų asmenų, todėl gamintojai privalo informuoti vartotojus apie galimą alergenų buvimą.

Moksliniai tyrimai

Azorubinas, plačiai naudojamas dekoratyvinėje kosmetikoje, yra nuodugniai tiriamas dėl jo saugumo ir poveikio sveikatai. EFSA atlikti tyrimai atskleidė, kad dažiklis gali sukelti alergiją salicilatams jautriems žmonėms. Nors maisto produktuose jo naudojimas ribojamas, kosmetikoje leidžiamas su sąlyga, kad vartojamo kiekio kontrolė yra griežta. Naujausi tyrimai, siekiantys ištirti medžiagos metabolizmą ir ląstelinį poveikį, yra svarbūs siekiant suprasti galimas ilgalaikes įtakas sveikatai.

Tvarumas

Azorubinas, kaip sintetinis dažiklis, gamybos procese gali turėti poveikį aplinkai. Cheminės medžiagos ir tirpikliai, naudojami sintezėje, gali sukelti taršą, jeigu nebus tinkamai valdomi. Potenciali rizika dėl toksiškų medžiagų patekimo į vandenį ir dirvožemį kelia grėsmę ekosistemoms. Atsakinga gamyba ir efektyvus atliekų tvarkymas yra būtini norint mažinti neigiamą poveikį aplinkai.

Reguliavimas

ES teisės aktai griežtai reglamentuoja Azorubino naudojimą kosmetikoje. Pagal reglamentą (EB) Nr. 1223/2009, jis leidžiamas tik tam tikrose koncentracijose, o viršijus 0,01% turi būti nurodytas etiketėje. Skirtingose pasaulio dalyse gali būti skirtingos reglamentavimo normos, o tai reikalauja gamintojų lankstumo pritaikant produktus eksportui.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa