Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Ci 16255 | D&C Red No. 7 | Ci 16255 – Eritrocianinas

Kategorija

Spalvos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas Ci 16255, žinomas kaip FD&C Red No. 40, yra sintetinis dažiklis, gaminamas iš naftos produktų, pavyzdžiui, benzeno ar tolualeno. Benzenas pirmiausia chlorinamas, o tada gautas chlorintas produktas sulfonuojamas. Sulfonuotas produktas reaguoja su natrio hidroksidu, sudarydamas galutinę FD&C Red No. 40 medžiagą. Šiame kompleksiškame cheminiame procese būtina laikytis griežtų kontrolės procedūrų, užtikrinančių aukštą produktų kokybę.

Paskirtis ir nauda

Ci 16255, dar vadinamas Azo dažikliu, yra vertinamas dėl gebėjimo išlaikyti stabilų atspalvį ir yra plačiai naudojamas kosmetikos sektoriuje. Jo intensyvi spalva reikalauja tik nedidelio kiekio, kad pasiektų ryškumą produktuose, pavyzdžiui, lūpų dažuose, skaistaluose, akių šešėliuose. Be to, jis yra ekonomiškas ir padidina gaminių patrauklumą, o atsparumas šviesai bei šilumai garantuoja ilgalaikę spalvos išliekamumą.

Saugumo informacija

Dažiklis CI 16255, kitaip Acid Red 18, yra naudojamas plaukų dažams, odos priežiūros produktams ir dekoratyvinei kosmetikai. Pagal ES reglamentą, jis laikomas saugiu išoriniam naudojimui ir leidžiamas tik nustatytose koncentracijose. Tyrimai patvirtina, kad standartinėmis sąlygomis jis nekelia pavojaus odai. Vis dėlto, rekomenduojama stebėti asmeninę odos reakciją ir vengti naudojimo esant nepageidaujamam poveikiui.

Moksliniai tyrimai

Mokslininkai analizuoja CI 16255 saugumą ir poveikį aplinkai, kadangi kosmetikos produktai gali prisidėti prie cheminės taršos. Nors EFSA patvirtina šį dažiklį kaip maisto priedą E122, yra atvejų, kai sukėlė alergines reakcijas ir kontaktinį dermatitą. Todėl tęsiami tyrimai, siekiant nustatyti dažiklio saugumą ilgalaikio naudojimo kontekste bei jo įtaką vandens ekosistemoms.

Tvarumas

Ci 16255, taip pat žinomas kaip Ponceau 4R ar E124, yra gaunamas iš naftos, kuri yra neatsinaujinantis išteklius, o jos gavyba ir perdirbimas teršia aplinką. Sintetinių dažiklių gamyba sukelia pavojų dėl cheminių atliekų, kurios gali neigiamai veikti ekosistemas ir žmogaus sveikatą. Dėl šios priežasties, dažiklio poveikis tvarumui yra kritiškai vertinamas, o pramonė ieško aplinkai draugiškesnių alternatyvų.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje CI 16255, dar vadinamas Erythrosine B, yra reguliuojamas pagal (EB) Nr. 1223/2009 reglamentą. Jis leidžiamas tik išoriniam naudojimui ir jo koncentracijos ribos yra griežtai apibrėžtos. Pavyzdžiui, burnos higienos produktuose gali būti naudojamas iki 0,1% koncentracijos. JAV FDA taip pat leidžia šio dažiklio naudojimą su tam tikromis ribojimais. Reguliuojant šį ingredientą, atsižvelgiama į mokslinius duomenis, kurie atspindi potencialų neigiamą poveikį sveikatai, todėl įvairiose šalyse jis gali būti skirtingai vertinamas.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa