Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

Ci 19140 | Yellow 5 | Geltonasis 5

Kategorija

Spalvos

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento Ci 19140 pagrindas yra tartrazinas – sintetinė organinė medžiaga. Šis azo dažiklis yra sintezuojamas iš anilino, sulfamo rūgšties ir fosgeno. Pradinėje stadijoje anilinas ir sulfamo rūgštis reaguoja, susidaro 4-amino-1-naftolinas, kuris toliau reaguoja su fosgenu, formuodamas tartraziną. Procesas atliekamas vandenyje, o jo sėkmė priklauso nuo preciziškos temperatūros ir slėgio palaikymo. Gautas produktas turi būti išgrynintas nuo priemaišų, kad atitiktų reikalavimus.

Paskirtis ir nauda

CI 19140, dar vadinamas tartrazinu ar geltonuoju 5, yra pigmentas, kuris kosmetikos ir asmeninės higienos gaminiuose sukuria intensyvų geltoną atspalvį. Jis pasižymi gebėjimu išlaikyti spalvą, stabilumu įvairiose formulėse ir prie skirtingų pH lygių, dėl ko tinka naudoti įvairiuose produktuose, įskaitant prausiklius, šampūnus, losjonus ir dekoratyvinę kosmetiką. Nepaisant diskusijų apie tartrazino saugumą, Europos Sąjungos bei kitų institucijų reglamentavimas leidžia jo naudojimą nustatytomis koncentracijomis.

Saugumo informacija

CI 19140 saugumas odai yra išsamiai įvertintas reguliavimo institucijų, tokių kaip ECHA ir FDA. Nors yra nustatyta, kad jis gali sukelti alergines reakcijas jautrioms asmenų grupėms, jo panaudojimas yra laikomas saugiu, jei laikomasi leistinų koncentracijų. Vis dėlto, tartrazinas yra uždraustas kai kuriose šalyse, atsižvelgiant į galimą neigiamą poveikį sveikatai. Remiantis moksliniais duomenimis, ingrediento vartojimas yra saugus, jeigu yra tinkamai kontroliuojamas.

Moksliniai tyrimai

Tartrazinas, žymimas E102, yra hipoalergiškas ir saugus kaip kosmetikos komponentas, remiantis ECHA ir IFRA gairėmis. Tačiau tyrimai atskleidžia, kad kai kurie vartotojai, ypač tie, kurie jautrūs azo dažams, gali patirti alergines reakcijas. Todėl mokslininkai ir reguliavimo agentūros rekomenduoja individualiai įvertinti vartotojų jautrumą ir atidžiai stebėti šio ingrediento naudojimą siekiant išvengti galimų nepageidaujamų reakcijų.

Tvarumas

Tartrazino gamyba yra glaudžiai susijusi su neatsinaujinančių naftos išteklių naudojimu, o tai kelia grėsmę aplinkai. Jo ekstrahavimo ir apdorojimo metu gali kilti rizika vandens telkiniams ir atmosferai dėl teršalų išskyrimo. Azo dažikliai, įskaitant CI 19140, skyla į aromatines aminas, kurios gali neigiamai veikti vandens ekosistemas. Šie faktai skatina ieškoti aplinkai draugiškesnių alternatyvų, atsižvelgiant į ingrediento poveikį ekologijai.

Reguliavimas

CI 19140 naudojimas Europos Sąjungoje yra reguliuojamas pagal reglamentą (EC) No 1223/2009, kuris nustato aiškų ženklinimą ir maksimalias leistinas koncentracijas kosmetikos produktuose. Jungtinėse Valstijose FDA taip pat reikalauja, kad kosmetikos produktai būtų išbandyti ir nurodytų visą ingredientų sąrašą. Tuo tarpu kitose šalyse gali būti taikomi papildomi apribojimai ar draudimai, atsižvelgiant į sveikatos rizikas ir alergijas.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa