Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 77007 | Ultramarines | CI 77007 – Ultramarinų mėlynas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas CI 77007, arba ultramarinas, yra sukurtas iš lapis lazuli mineralo. Pradiniame etape mineralas išvalomas ir sumalamas į miltelius. Vėliau, per cheminius procesus, kurie apima silikatų, sulfatų ir kitų chemikalų naudojimą, mineralas yra toliau apdorojamas, kad būtų išgautas aukštos kokybės pigmentas. Apdorojimas apima kaitinimą, perdirbimą ir filtravimą, siekiant užtikrinti pigmento kokybę ir saugumą kosmetikos produktuose.

Paskirtis ir nauda

CI 77007 yra anorganinis pigmentas, dažniausiai gaunamas sintetiniu būdu, kuris kosmetikoje naudojamas suteikti intensyvų mėlyną atspalvį. Jis yra populiarus dėl atsparumo blukimui ir naudojamas įvairiose dekoratyvinės kosmetikos priemonėse, tokiuose kaip šešėliai, tušai ir pieštukai. Dėl savo dengiamųjų savybių ir nealergiškumo, ultramarinas idealiai tinka ir jautriai odai. Jo cheminė struktūra užtikrina stabilumą šviesoje ir atsparumą rūgščių bei šarmų poveikiui, ilgalaikiai išlaikant makiažo išvaizdą.

Saugumo informacija

CI 77007 saugumas buvo išsamiai ištirtas, o Europos Sąjungos kosmetikos ingredientų saugumo vertinimo komitetas (SCCS) patvirtino, kad jis saugus naudoti esamose koncentracijose. Tyrimai parodė, kad pigmentas nealergizuoja, nesukelia odos dirginimo ar kontaktinio dermatito. Be to, dėl inertumo ir negebėjimo ištirpti vandenyje, ultramarinas neprasiskverbia į odą, sumažindamas galimą sisteminių poveikių riziką. Vis dėlto, rekomenduojama atsižvelgti į individualų odos jautrumą ir alergines reakcijas.

Moksliniai tyrimai

Ultramarinas yra vertinamas moksliniuose tyrimuose, kurie analizuoja jo saugumą, spalvos stabilumą ir poveikį odai. Europos cheminių medžiagų agentūra (ECHA) atliko tyrimus, kurie patvirtino, kad CI 77007 yra efektyvus ir saugus makiažo pigmentas. Tačiau mokslinė bendruomenė atkreipia dėmesį į nanodalelių, kurios gali būti naudojamos CI 77007 modifikacijose, poveikį sveikatai ir aplinkai, akcentuojant nanotechnologijų vaidmenį kosmetikos pramonėje.

Tvarumas

Nors ultramarinas yra vertinamas už savo estetines savybes, jo gamyba gali turėti neigiamą poveikį aplinkai. Lazurito kasyba ir pigmento gamyba, reikalaujanti didelių temperatūrų ir energijos išteklių, gali lemti ekosistemų pažeidimus ir padidinti CO2 emisijas. Nepaisant to, CI 77007 neperpučiamumas vandenyje ir cheminių reakcijų nebuvimas mažina jo poveikį aplinkai naudojimo metu. Siekiant tvarumo, svarbu ieškoti alternatyvių gamybos būdų, kurie mažiau terštų aplinką.

Reguliavimas

Ultramarino naudojimas kosmetikoje yra reguliuojamas ES kosmetikos gaminių reglamentu (EC) Nr. 1223/2009, nustatančiu saugos reikalavimus. CI 77007 gali būti naudojamas be koncentracijos apribojimų, tačiau turi atitikti grynumo standartus ir nėra leidžiamas produktuose, skirtuose pažeistai odai ar ilgalaikiam kontaktui su gleivinėmis. Jungtinėse Valstijose Maisto ir vaistų administracija (FDA) taip pat leidžia CI 77007 naudojimą, nors nenurodo konkrečių koncentracijos ribojimų, bet reikalauja, kad produktai būtų saugūs pagal nurodytas instrukcijas.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa