Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 77288 | Chromium Oxide Green | Chromdioxidas

Kategorija

Spalvos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas CI 77288, dar vadinamas chromo oksidu, yra išgautas iš chromo rūdos, kurioje dominuoja chromitas. Siekiant išskirti šį pigmentą, atliekama keletas cheminių reakcijų, pradedant kalcinavimo procesu, kuris transformuoja chromo rūdą į grynąjį chromo oksidą – naudojamą tolesnėje kosmetikos produktų gamyboje. Šis mineralinis ingredientas išsiskiria savo tvirtumu ir gebėjimu suteikti ryškų, ilgai išliekantį spalvos efektą.

Paskirtis ir nauda

CI 77288, arba chromo oksidas žalias, yra dirbtinis pigmentas, populiarus kosmetikos pramonėje dėl savo spalvos intensyvumo ir stabilumo. Jis suteikia sodrų žalios spalvos toną produktams, tokiems kaip akių šešėliai ir antakių pudros. Dėl neblunkimo, šviesai ir šilumai atsparumo, pigmentas užtikrina ilgalaikį ir vienodą atspalvį. Be to, nesigailintis vandenyje, CI 77288 užtikrina, kad kosmetika išliktų atspari prakaitui ir drėgmei. Jo hipoalerginės savybės ir cheminis neaktyvumas daro jį tinkamu net jautriai odai, nekeliant rizikos sąveikauti su kitais produkto komponentais.

Saugumo informacija

Chromo oksidas žalias pasižymi puikiais spalvinimo atributais ir yra vertinamas kaip saugus ingredientas odos priežiūros ir dekoratyvinėje kosmetikoje, laikantis nustatytų normatyvų. Europos Sąjungos Kosmetikos produktų reglamentas (EC) Nr. 1223/2009 bei kitos reguliavimo institucijos išanalizavo jo saugumo profilį ir patvirtino naudojimą kosmetikoje, nes pigmentas neprasiskverbia ir neabsorbuojamas odos. Tyrimai patvirtina, kad CI 77288 neprovokuoja odos dirginimo ar alerginių reakcijų, todėl yra laikomas nekenksmingu. Vis dėlto, rekomenduojama laikytis nustatytų koncentracijų, siekiant išvengti nepageidaujamo poveikio.

Moksliniai tyrimai

Chromo oksidas žalias yra mokslininkų nagrinėjamas kaip sintetinis pigmentas, kuris praturtina kosmetikos produktus žalia spalva. FDA patvirtina jo naudojimą ir skatina tolesnius tyrimus, siekiant išsiaiškinti galimą toksiškumą, alergines reakcijas, bei stabilumą formulėse. Taip pat tiriamas poveikis aplinkai, ypač vandens ekosistemoms, į kurias galėtų patekti chromo oksidas. Jo nepermeabilumas odai sumažina potencialų sisteminių poveikių riziką.

Tvarumas

Nors CI 77288 yra vertinamas už savo spalvos savybes, jo gamyba kelia aplinkosaugos iššūkius. Chromo gavyba ir perdirbimas gali turėti neigiamą poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai, įskaitant teršalų išsiskyrimą ir didesnį energijos sąnaudų bei išmetamųjų teršalų kiekį. Dėl šių priežasčių, būtina taikyti aukštus aplinkosaugos standartus ir tvarias gamybos metodus, mažinant poveikį aplinkai ir skatinant atsakingą naudojimą.

Reguliavimas

Europos Sąjungos reglamentas (EB) Nr. 1223/2009 leidžia naudoti CI 77288 kosmetikos gaminiuose be apribojimų dėl koncentracijos. Nepaisant šios leidžiančios nuostatos, gamintojai privalo užtikrinti produktų saugumą. JAV CI 77288 yra įtrauktas į FDA sąrašą kaip saugus pigmentas. Gamintojams svarbu laikytis tiek vietos, tiek tarptautinių teisės aktų, nustatančių kosmetikos ingredientų naudojimo standartus.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa