Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 77289 | Chromium Hydroxide Green | Chromdioxidas

Kategorija

Spalvos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientų CI 77289 šaltinis yra chromo oksidas, gaminamas iš išgryninto chromo metalo. Proceso pradžioje metalas yra ekstrahuotas iš chromo rūdos, dažniausiai aliuminio redukcijos būdu. Vėliau jis oksiduojamas į chromo oksidą per chemines reakcijas su deguonimi ar kitomis medžiagomis. Gautos miltelinės ar kietosios pigmento formos yra naudojamos kosmetikos gamyboje, atsižvelgiant į griežtus kokybės kontrolės standartus.

Paskirtis ir nauda

CI 77289, arba chromo hidroksido žalias, yra stabilus ir atsparus šviesai bei šilumai sintetinis neorganinis pigmentas, plačiai naudojamas kosmetikos produktuose kaip spalvotas pigmentas. Jis suteikia žalią atspalvį įvairioms priemonėms, tokioms kaip akių šešėliai, pieštukai, tušas ir veido makiažo produktai. Be to, pigmentas gali veikti kaip UV filtro spalvos stabilizatorius. Dėl šių savybių, pigmentas yra vertinamas kosmetikos pramonėje, leidžiantis kurti ilgalaikius ir atsparius produktus.

Saugumo informacija

CI 77289, žinomas kaip chromo hidroksido žalias, yra laikomas saugiu odos sveikatai, kai naudojamas nustatytose koncentracijose. Europos Sąjungos reglamentai ir Europos cheminių medžiagų agentūra (ECHA) užtikrina šio pigmento saugumą kosmetikoje. Dermatologiniai tyrimai patvirtina, kad jis nekelia didelės alergizacijos ar dirginimo rizikos, tačiau individualus netoleravimas gali atsirasti retais atvejais. Jautrią odą turintiems asmenims rekomenduojama atlikti odos jautrumo testą prieš naudojant produktus su šiuo komponentu.

Moksliniai tyrimai

CI 77289, vertinamas dėl spalvos savybių ir stabilumo, yra įtrauktas į saugių kosmetikos ingredientų sąrašą. Tačiau moksliniai tyrimai pabrėžia būtinybę nuolat stebėti jo poveikį žmogaus sveikatai ir aplinkai. ECHA pagal REACH reglamentą reguliuoja šio pigmento naudojimą, siekiant apsaugoti žmonių sveikatą ir aplinką. Toksikologiniai tyrimai rodo, kad pigmentas nėra genotoksinis ir neturi estrogeninio poveikio, tačiau toksikologinės savybės gali kisti priklausomai nuo formuliacijos. Svarstomas galimas pigmento kaupimasis aplinkoje, kas gali turėti ilgalaikį poveikį ekosistemoms.

Tvarumas

Chromo hidroksido žalias, naudojamas daugelyje kosmetikos produktų, yra stabilus ir nepermeabilus vandeniui pigmentas. Tačiau jo gamyba gali būti susijusi su toksiškų chemikalų naudojimu, kenksmingu ekosistemoms ir energijos bei išteklių sąnaudomis. Atsakingas žaliavų išgavimas ir apdorojimas yra būtini, norint sumažinti aplinkos taršą ir užtikrinti tvarų naudojimą.

Reguliavimas

CI 77289, naudojamas dėl žalių atspalvių, yra reglamentuojamas ES kosmetikos reglamente (EC) No 1223/2009, kuris nustato jo naudojimo koncentracijas ir produktų kategorijas. Jungtinėse Valstijose FDA taip pat kontroliuoja šio dažiklio naudojimą, tačiau reglamentavimo detalės gali skirtis. Visos leistinos koncentracijos yra nustatomos remiantis moksliniais duomenimis, siekiant užtikrinti vartotojų saugumą.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa