Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 77400 | Iron Oxides | CI 77400 – geležies oksidas

Kategorija

Spalvos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas CI 77400, arba vario oksido juosta, gaunamas iš goethito – natūralaus geležies oksido tipo, esančio įvairiose uolienose. Goethitas pirmiausia išgryninamas, o vėliau kalcinuojamas aukštoje temperatūroje, kad būtų gautas vario oksidas. Šis kalcinavimo procesas leidžia mineralui oksiduotis ir transformuotis į galutinį produktą, kuris po smulkinimo ir apdorojimo tampa kosmetikos ingredientu. Sudėtingas cheminis procesas reikalauja tikslumo ir specialių technologijų, užtikrinant aukštą produktų kokybę, kuriuose yra CI 77400.

Paskirtis ir nauda

CI 77400, žinomas kaip vario pudra, yra naudojamas dekoratyvinėje kosmetikoje, dažniausiai suteikiant produktams bronzinį ar vario atspalvį. Šis pigmentas populiarus akių šešėliuose, blakstienų tušuose, lūpų dažuose ir skaistaluose dėl savo šilto, metalinio blizgesio. Nors vario pudra gali būti naudojama kaip antiseptinis komponentas, jos antimikrobinės savybės nėra pagrindinis naudojimo tikslas. Vario pudra taip pat gali prisidėti prie odos apsaugos nuo aplinkos veiksnių, bet dėl galimo jautrumo reakcijų panaudojimas yra ribojamas.

Saugumo informacija

CI 77400, kaip kosmetikos sudedamoji dalis, yra vertinamas kaip saugus naudoti, jei laikomasi nustatytų koncentracijų ribų. Europos Sąjungos direktyvoje šis pigmentas įtrauktas į leidžiamų naudoti medžiagų sąrašą. ECHA duomenys rodo, kad nustatytos koncentracijos neturėtų sukelti odos dirginimo ar alergijos. Tačiau asmenys, turintys alergiją vario jonams, turėtų atidžiai išnagrinėti produkto sudėtį prieš jį naudodami.

Moksliniai tyrimai

Mokslinėje bendruomenėje CI 77400 tiriamas dėl jo poveikio odai ir alergizuojančio potencialo. Dermatologiniai testai padeda nustatyti, ar ingredientas gali sukelti odos dirginimą ar kontaktinį dermatitą, ypač jautriems odos tipams. Be to, tyrinėjama vario jonų sąveika su kitais kosmetikos komponentais ir potencialus neigiamas poveikis organizmui, nors kosmetikoje naudojamos toksinės vario dozės yra neįprastos. CI 77400 taip pat vertinamas dėl poveikio aplinkai, atsižvelgiant į vario kiekio padidėjimą vandens telkiniuose.

Tvarumas

Vario gavyba ir perdirbimas susijęs su dideliu energijos suvartojimu ir galimu neigiamu poveikiu aplinkai, įskaitant taršą ir ekosistemų degradaciją. CI 77400 naudojimas kosmetikoje yra tik nedidelė dalis vario gamybos, tačiau tvarumo aspektas reikalauja atsakingo išteklių valdymo ir švarios gamybos technologijų diegimo, mažinant neigiamą poveikį aplinkai.

Reguliavimas

Europos Sąjungoje CI 77400, naudojamas kaip dažiklis, reguliuojamas pagal kosmetikos produktų direktyvą (EC) No 1223/2009. Visos kosmetikos sudedamosios dalys privalo būti įtrauktos į COSING sąrašą, kuriame CI 77400 yra leidžiamas naudoti saugomis koncentracijomis. Produkto saugumas įvertinamas atsižvelgiant į vartotojo poveikį. Jungtinėse Amerikos Valstijose reguliavimas yra mažiau griežtas, ir saugumo įvertinimas dažniausiai tenka gamintojo atsakomybei.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa