Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 77891 | Titanium Dioxide | Titano dioksidas

Kategorija

Paviršiaus aktyviosios medžiagos

Šaltinis

Kosmetikos ingredientas CI 77891, žinomas kaip titano dioksidas, yra išgaunamas iš plačiai paplitusio gamtoje mineralo – rutilio. Pradinėje gamybos stadijoje iš rutilio išskiriama rūgštis, kuri vėliau chemiškai apdorota perduoda savo savybes titano dioksidui. Gamybos procesas susideda iš cheminių reakcijų sekos, įskaitant nusodinimą, filtravimą bei džiovinimą, kurio rezultatas yra balti milteliai. Šie milteliai yra vertinami dėl gebėjimo apsaugoti odą nuo UV spindulių ir dėl to dažnai naudojami saulės kremuose.

Paskirtis ir nauda

CI 77891 yra efektyvus baltas pigmentas ir UV filtras, kuris suteikia kosmetikos produktams ryškumą, padengimą ir apsaugo odą nuo žalingo saulės poveikio. Jis yra įtrauktas į įvairių kosmetikos produktų, tokių kaip kremai, pudros, saulės apsaugos priemonės ir lūpų kosmetika, sudėtį. Dėl savo neaktyvių ir nealergizuojančių savybių, titano dioksidas tinka naudoti net ir jautriai odai.

Saugumo informacija

CI 77891 saugumas yra išsamiai ištirtas ir patvirtintas Europos Sąjungos Cheminių medžiagų agentūros (ECHA) bei Tarptautinio kosmetikos ingredientų saugumo vertinimo komiteto (Cosmetic Ingredient Review, CIR). Šios institucijos nustatė, kad titano dioksidas yra saugus naudoti tinkamose koncentracijose. Pažymėtina, kad nano dalelių pavidalo titano dioksidas yra griežčiau reguliuojamas dėl prasiskverbimo į odą galimybių, tačiau tyrimai rodo, kad net nano dalelės nepraeina pro raginį odos sluoksnį ir nesukelia didesnio pavojų sveikatai.

Moksliniai tyrimai

Moksliniai tyrimai dažniausiai koncentruojasi į titano dioksido nanodalelių poveikį, kadangi jos turi potencialą prasiskverbti į odą. ECHA atlikta rizikos vertinimo studija ir FDA reglamentacija teigia, kad CI 77891 yra saugus, bet rekomenduoja tęsti ilgalaikio nanodalelių poveikio tyrimus. Taip pat atliekami tyrimai, siekiant sumažinti titano dioksido fotokatalizinį aktyvumą ir taip apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos.

Tvarumas

Nors CI 77891 yra nekenksmingas sveikatai, jo gavyba ir apdorojimas kelia aplinkosaugos iššūkius, susijusius su didelėmis energijos sąnaudomis ir galimu neigiamu poveikiu aplinkai. Gamybos procese gali būti naudojamos pavojingos chemijos, kurios turi būti saugiai tvarkomos. Naujoviški apdorojimo metodai ir nanomedžiagų formos gali sumažinti ingredientų kiekį ir poveikį aplinkai, tačiau šie sprendimai vis dar yra tolesnės analizės objektas.

Reguliavimas

CI 77891 naudojimas kosmetikoje yra reguliuojamas ES Kosmetikos reglamentu (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato koncentracijos ribas: iki 25% produkto masės kaip UV filtras ir be apribojimų kaip pigmentas. Nanodalelių pavidalu naudojamas titano dioksidas turi atitikti papildomus saugumo įvertinimo ir žymėjimo reikalavimus. Kitose šalyse, pvz., JAV ir Australijoje, galioja skirtingi reglamentai priklausomai nuo produkto kategorijos ir paskirties.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa