Nuorodos

Turite klausimų?

info@sincereskin.lt

Sekite mus

CI 17200 | Red 33 | CI 17200 – D&C Red No. 33

Kategorija

Emulsikliai

Šaltinis

Kosmetikos ingrediento CI 17200 šaltinis yra karmazinas, chemiškai žinomas kaip Acid Red 18. Šis dažiklis gaminamas iš anilino, kuris yra išgautas iš naftos. Proceso pradžioje anilinas oksiduojamas į 1-amino-2-naftolį, kuris vėliau reaguoja su sulfonuotu antrachinonu, sudarant karmaziną. Šis procesas vyksta įvairiais cheminių reakcijų etapais, kuriuose būtina tiksliai kontroliuoti temperatūrą ir reakcijos sąlygas. Galutinis produktas, CI 17200, yra intensyvios raudonos spalvos ir plačiai naudojamas kosmetikoje dėl savo stipraus pigmentavimo savybių.

Paskirtis ir nauda

CI 17200 yra sintetinis dažiklis, dažniausiai naudojamas kosmetikos pramonėje suteikti produktams ryškią raudoną spalvą. Pripažintas ir reguliuojamas Europos Sąjungos bei JAV maisto ir vaistų administracijos (FDA) standartais, dažiklis pasižymi ilgalaikiu ir stabilų atspalvį suteikiančiomis savybėmis. Dėl puikių derinimo savybių, jis leidžia kurti platų atspalvių spektrą, todėl yra vertinamas kosmetikos formulių kūrėjų. Nepaisant to, svarbu laikytis nustatytų dozavimo normų, siekiant išvengti galimų sveikatos rizikų.

Saugumo informacija

Dar žinomas kaip Red 33, CI 17200 yra vertinamas kaip saugus naudojamas nustatytais kiekiais. Europos cheminių medžiagų agentūros (ECHA) duomenimis, toksiškumo atžvilgiu jis yra mažai rizikingas, tačiau individualiais atvejais gali sukelti alergines reakcijas. FDA reglamentuoja jo naudojimo koncentracijas įvairiuose produktuose. Vartotojams, turintiems jautrią odą ar linkusius į alergines reakcijas, rekomenduojama atidžiai stebėti odos būklę ir esant neigiamoms reakcijoms nutraukti produkto naudojimą.

Moksliniai tyrimai

Moksliniai tyrimai dažnai nagrinėja CI 17200 saugumo ir toksiškumo aspektus. Priskiriamas azo dažų klasei, šis dažiklis yra įtrauktas į Europos Sąjungos kosmetikos direktyvos priemones kaip leistinas ingredientas su tam tikromis naudojimo sąlygomis. Tyrimai taip pat atkreipia dėmesį į galimą ilgalaikį poveikį bei poveikį vandens ekosistemoms ir biologiniam skaidymui, todėl būtina atsižvelgti ir į aplinkosauginius aspektus.

Tvarumas

CI 17200 gamybos procesų poveikis tvarumui yra susijęs su naudojamais chemikalais ir tirpikliais, kurie gali teršti aplinką, jeigu nėra tinkamai tvarkomi. Sudėtyje esantys naftos produktai taip pat kelia susirūpinimą dėl energetinės intensyvumo ir iškastinių išteklių naudojimo, skatinančio aplinkos taršą. Tvarumo aspektą lemia tiek medžiagos savybės, tiek visos tiekimo grandinės valdymas bei atliekų tvarkymo praktikos.

Reguliavimas

CI 17200 reglamentavimas ES yra aiškiai apibrėžtas kosmetikos produktų direktyvoje (EC) No 1223/2009, nustatančioje griežtus saugumo reikalavimus. Jo koncentracija produktuose gali būti ribojama atsižvelgiant į produkto tipą, o etiketėje privaloma nurodyti, jeigu koncentracija viršija 0,01%. Kosmetikos gamintojams svarbu įvertinti skirtingas reglamentavimo specifikas eksportuojant produktus įvairiose rinkose.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.

Greitas pristatymas

Per 1-3 darbo dienas visoje Lietuvoje

Pinigų grąžinimas

14 dienų grąžinimo garantija

Kokybė ir patikimumas

Žinomi ir kruopščiai atrinkti produktai

100% saugus atsiskaitymas

GooglePay / ApplePay / MasterCard / Visa