Saccharomyces/Rice Bran Ferment | Rice ferment | Ryžių sėlenų fermentas
Kategorija
Paviršiaus aktyviosios medžiagos
Šaltinis
Kosmetikos ingrediento Saccharomyces/Rice Bran Ferment šaltinis yra ryžių sėlenų fermentacija. Proceso metu naudojamos ryžių sėlenos, kurios yra turtingos antioksidantais ir vitaminu E. Fermentacijos metu šios medžiagos yra apdorojamos su Saccharomyces cerevisiae mielių štamais, kurie skatina fermentacijos procesą. Cheminis procesas, vadinamas fermentacija, skatina mielių ląstelių augimą ir metabolizmą, kuris sukelia medžiagų apykaitos produktų išskyrimą. Šis procesas taip pat padeda išgryninti ir sustiprinti ryžių sėlenų antioksidantų bei vitaminų E savybes, padedant sukurti veiksmingą kosmetikos ingredientą.
Paskirtis ir nauda
Saccharomyces/Rice Bran Ferment yra fermentuotas produktas, gaunamas iš mielių ir ryžių salvų, kuris kosmetikos pramonėje vertinamas dėl savo poveikio odos būklei. Jis turi antioksidacinių savybių, kurios padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos, taip prisidedant prie odos senėjimo sulėtėjimo. Be to, šis ingredientas gali padėti odai išlaikyti drėgmę, mažinti uždegimą ir raminant odą, taip pat skatina odos atsinaujinimo procesus. Dėl fermentacijos proceso Saccharomyces/Rice Bran Ferment tampa turtingesnis bioaktyvių komponentų, tokių kaip vitaminai, mineralai ir amino rūgštys, kurie yra būtini odos sveikatai palaikyti.
Saugumo informacija
Saccharomyces/Rice Bran fermentas yra kosmetikos ingredientas, gaunamas fermentuojant mielės (Saccharomyces) ir ryžių lukštų ekstraktus, kuris dažnai naudojamas dėl savo odą maitinančių ir drėkinančių savybių, tačiau jo saugumas odai yra svarbus vartotojams ir mokslininkams. Tyrimai atskleidžia, kad šis fermentas yra švelnus ir paprastai gerai toleruojamas net jautrios odos žmonių, o alerginių reakcijų ir dirginimo atvejai yra reti. Be to, Saccharomyces/Rice Bran fermentas pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, kurios gali padėti apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos. Nepaisant to, visada rekomenduojama atlikti odos jautrumo testą prieš naudojant bet kokius naujus kosmetikos produktus, kad būtų išvengta individualių netoleravimo atvejų, ypač turint omenyje, kad kosmetikos produktų saugumas gali priklausyti nuo koncentracijos ir sąveikos su kitais ingredientais.
Moksliniai tyrimai
Saccharomyces/Rice Bran Ferment yra fermentinis ingredientas, gautas iš Saccharomyces (mielių) ir ryžių seklučių fermentacijos, kuris dėl savo bioaktyviųjų savybių sulaukė mokslininkų dėmesio kosmetikos pramonėje. Moksliniuose tyrimuose nustatyta, kad šis fermentas pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, dėl kurių gali būti efektyvus odos senėjimo procesų sulėtinime. Be to, tyrimai parodė, kad Saccharomyces/Rice Bran Ferment gali padėti pagerinti odos drėkinimą ir elastingumą, taip pat turėti priešuždegiminių ir odos barjerą stiprinančių efektų. Fermentacijos procese susidarančios bioaktyvios medžiagos, tokios kaip peptidai, aminorūgštys ir vitaminai, teigiamai veikia odos būklę, prisideda prie jos regeneracijos. Nors šio ingrediento tyrimai dar nėra plačiai paplitę, pirmieji moksliniai įrodymai atskleidžia jo potencialą kaip naudingos kosmetikos sudedamosios dalies, galinčios pasiūlyti naujų sprendimų odos priežiūros produktų kūrime.
Tvarumas
Saccharomyces/Rice Bran fermentas – tai natūralus kosmetikos ingredientas, gaunamas fermentuojant ryžių sėlenas su Saccharomyces mielėmis, pasižymi tvariu išgavimo procesu, nes ryžių sėlenos yra šalutinis produktas ryžių perdirbimo pramonėje, o tai reiškia, kad jų naudojimas kosmetikos ingredientų gamyboje prisideda prie atliekų mažinimo ir išteklių efektyvaus panaudojimo. Fermentacijos procesas, kurio metu išlaisvinamos biologiškai aktyvios medžiagos, vykdomas naudojant biotechnologines priemones, kurios leidžia sumažinti aplinkos taršą ir energijos suvartojimą, palyginti su tradiciniais cheminių medžiagų ekstrahavimo metodais. Be to, fermentacija yra švelnus būdas apdoroti žaliavas, dėl ko sumažėja neigiamas poveikis aplinkai, o gautas produktas išlieka natūralus ir ekologiškas.
Reguliavimas
Saccharomyces/Rice Bran Ferment – kosmetikos ingredientas, kuris, kaip ir visi kosmetikos produktų ingredientai, Europos Sąjungoje reglamentuojamas pagal kosmetikos produktų reglamentą (EC) No 1223/2009, užtikrinantį, kad visi rinkoje esantys kosmetikos produktai būtų saugūs vartotojų sveikatai. Šio fermento, gauto iš mielių ir ryžių lukštų, naudojimas kosmetikoje yra leidžiamas, tačiau jo koncentracija produktuose turėtų atitikti geros gamybos praktikos (GMP) reikalavimus ir nebūti didesnė nei nustatyta kaip saugi vartotojų sveikatai. Nors konkrečių ribinių verčių šiam ingredientui ES teisės aktuose nenustatyta, bet gamintojai privalo įrodyti produkto saugumą pateikdami toksikologinį vertinimą. Kitose rinkose, pavyzdžiui, JAV ar Azijos šalyse, gali būti taikomos kitokios taisyklės ir reglamentavimas, kurie priklauso nuo vietos sveikatos apsaugos institucijų nustatytų taisyklių ir standartų.
Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.