Sucrose | Sucrose | Sacharozė
Kategorija
Minkštikliai
Šaltinis
Kosmetikos ingrediento sacharozės šaltinis yra cukrinių runkelių sultys. Rafinavimo proceso metu, kuris apima filtravimą ir kristalizaciją, iš šių sultys išgryninama gryna sacharozė. Galutinis produktas yra baltos spalvos kristalinis milteliai, naudojami įvairiuose kosmetikos produktuose.
Paskirtis ir nauda
Sacharozė kosmetikos pramonėje naudojama kaip natūralus eksfoliantas, pašalinantis negyvas odos ląsteles ir skatinantis odos atsinaujinimą. Dėl higroskopinių savybių sacharozė pritraukia drėgmę, išvengiant odos išsausėjimo ir užtikrinant hidrataciją. Ji tinka net jautriai odai ir gali būti naudojama kaip stabilizatorius kosmetikos formulėse.
Saugumo informacija
Sacharozė yra ne alergizuojantis ir ne dirginantis ingredientas, todėl laikomas saugiu odai ir neturėtų sukelti uždegimo ar alerginių reakcijų. Ji padeda išlaikyti odos drėgmės balansą, prisidedant prie sveikesnės odos išvaizdos. Vis dėlto, rekomenduojama atlikti patch testą prieš naudojant produktą su sacharoze, ypač turintiems jautrią odą.
Moksliniai tyrimai
Moksliniai tyrimai parodė, kad sacharozė pritraukia drėgmę į odos paviršių, išlaikydama odos hidrataciją ir elastingumą. Sacharozės molekulės veikia kaip eksfoliantai, švelniai pašalinant negyvas odos ląsteles, oda tampa lygesnė ir šviesesnė. Ji taip pat gali padėti stabilizuoti kosmetikos produktų formulės, dėl gebėjimo kurti gelių pavidalo struktūras. Mokslininkai atkreipė dėmesį į būtinybę atlikti papildomus tyrimus, siekiant išsiaiškinti ilgalaikį poveikį odos sveikatai.
Tvarumas
Sacharozė išgaunama iš cukranendrių ar cukrinių runkelių. Cukranendrių auginimas gali turėti didesnį poveikį aplinkai dėl intensyvios žemės ūkio praktikos, o cukrinių runkelių auginimas gali būti draugiškesnis aplinkai, ypač taikant tvarias žemės ūkio praktikas. Sacharozės perdirbimo procesas turi poveikį aplinkai, bet šiuolaikiniai metodai leidžia perdirbti efektyviau, sumažinant šiltnamio dujų išmetimą ir atliekų kiekį. Tvarumo aspektų įvertinimas reikalauja visapusiško žaliavų auginimo, surinkimo ir perdirbimo ciklo analizės.
Reguliavimas
Europos Sąjungoje sacharozė reguliuojama pagal Bendrąją kosmetikos produktų reglamentą (EC) Nr. 1223/2009, kuris nustato, kad kosmetikos produktai turi būti saugūs žmogaus sveikatai. Jungtinėse Amerikos Valstijose sacharozė turi atitikti Federalinės maisto, vaistų ir kosmetikos įstatymų (FD&C Act) reikalavimus. Sacharozės naudojimas kosmetikos pramonėje turi atitikti teisės aktų nustatytus saugumo standartus.
Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija. Prieš naudodami bet kokius produktus, visada patikrinkite etiketę ir naudojimo instrukcijas tiesiogiai ant produkto pakuotės arba kreipkitės į gamintoją, kad gautumėte išsamią ir patikimą informaciją.